Fölszálott a páva

JelenHaz
Szerda, 2019. október 23., 20.01
Elkezdődtek a vajdahunyadi városnapok

Nyílt napokkal is ünnepelnek

Nyílt napokkal is ünnepelnek
Nyílt napokkal is ünnepelnek

A Corvina strand nyílt napjával kezdődtek tegnap reggel a vajdahunyadi városnapok. A július 22–28. között zajló egyhetes rendezvénysort az 1456. július 22-én kivívott nándorfehérvári győzelem emléke előtt tisztelegve szervezi meg a helyi polgármesteri hivatal. A történelmi évforduló ugyan halványan, egy-két esemény kapcsán jelenik meg az egyhetes programban, zenei és sportrendezvényekből nincs hiány.

A vajdahunyadi polgármesteri hivatal néhány esztendeje nyílt napokat is szervez a városnapok keretében, amikor ingyen látogathatók a település turisztikai attrakciói. Így már hétfőn ingyen lehetett fürdőzni a városi Corvina strandon. Ma reggel 9 és este 20 óra között ingyen látogatható a Hunyadiak ősi fészke, a vajdahunyadi lovagvár. Szerdán reggel 10 és este 19 óra között pedig a vajdahunyadi állatkertben szerveznek nyílt napot.

A július 22 és 28 között zajló rendezvénysor első három napján különböző helyszíneken rendezik meg a városi focikupa mérkőzéseit, de e mellett kulturális eseményekre is sor kerül. Kedden délután fél hattól a lovagvárban mutatják be Victoria Stoian kötetét a Hunyadiak és Corvinok dinasztiája címmel. Szerdán 19 órától a képzőművészeti galériában kerül sor író-olvasó találkozóra, csütörtökön 18 órától a Hunyadi vár Bethlen-szárnyában lesz zenés-verses előadás, pénteken pedig délután 17 órától a város központjában népviseleti bemutatót és felvonulást tartanak. Szintén pénteken 18 órától díjazzák a városközpontban a legsikeresebb helyi orvosokat, tanárokat, vállalkozókat, rendőröket, tűzoltókat.  Majd este 19 órától a hétvége minden napján népzenei és könnyűzenei koncertekre kerül sor a régi központban felállított színpadon. Vasárnap este tűzijátékkal zárulnak a vajdahunyadi városnapok. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'