JelenHaz
Szombat, 2019. december 07., 21.04

Nyitni kell a fogyatékkal élők felé

Nyitni kell a fogyatékkal élők felé
Nyitni kell a fogyatékkal élők felé

Az ENSZ 1992-ben nyilvánította a fogyatékos emberek nemzetközi napjává december 3-át, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékkal született, illetve betegség, baleset, vagy katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira.

A világnap célja, hogy elősegítse a fogyatékkal kapcsolatos kérdések jobb megértését, és támogatást biztosítson a fogyatékkal élők méltósága, jogai és jóléte érdekében. Törekszik arra is, hogy tudatosítsa azokat az előnyöket, amelyek a fogyatékkal élők integrációjából származnának a politikai, társadalmi, gazdasági és kulturális élet szempontjából egyaránt.

Az  Aradi Polgármesteri Hivatal támogatásával a Szociális Asszisztencia Igazgatósága (DAS) december 3-án a Creativ nevű társadalmi-szakmai rehabilitációs központban emlékezett meg a fogyatékkal élők világnapjáról. Az eseményen az érintettek és civil meghívottak találkoztak egymással, beszélgettek, ismerkedtek az elfogadás jegyében.

„Azt szeretnénk, ha ezek az emberek látnák, tudnák, éreznék, hogy nincsenek egyedül nehézségeikkel, problémáikkal, és ne szigetelődjenek el, hanem aktív, látható, egyenrangú állampolgárai legyenek a társadalomnak. Ugyanakkor igyekszünk elérni, hogy a másik oldal jobban, érzékenyebben közeledjen ezek felé az emberek felé” – nyilatkozta Oana Pârvulescu, az Aradi Polgármesteri Hivatal szociális problémákkal foglalkozó osztályának az igazgatója, aki az érintetteknek lelki békét kívánt a fogyatékkal élők világnapja alkalmából.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'