Fölszálott a páva

JelenHaz
Szerda, 2019. október 23., 19.01

Nyolcgyerekes családon segítettek az önkéntesek

Kalákában szigetelték a nyolcgyerekes család házikóját Fotó: Acasă în Banat
Kalákában szigetelték a nyolcgyerekes család házikóját Fotó: Acasă în Banat

A Végvárral szomszédos, Krassó-Szörény megye területén található Sósd településen él a nyolcgyerekes Morariu család: Dorin, az apa, a hét fiú és egy leánygyermek. A Morariu család nehezen jön ki az apa jövedelméből, télen fagyoskodtak kis házikójukban, ezért az Acasă în Banat (Otthon a Bánságban) Egyesület önkéntesei a segítségükre siettek és egyetlen nap alatt külső hőszigetelő réteggel borították be a családi házukat.

Június 30-án, szombaton több mint 30 önkéntes érkezett Temesvárról, valamint Móricföld és Sósd környéki településekről, hogy kalákában szigeteljék a Morariu család házikóját. A munkában természetesen a Morariu család apraja-nagyja is részt vett. Az önkénteseknek sikerült néhány óra alatt szigetelő réteget húzni a családi ház falára, de a fürdőszobát is előkészítették csempézésre, amit egy következő alkalommal fognak elvégezni. A nyolcgyerekes sósdi család adományba kapta a szigetelő anyagokat, de egy hőközpontot, egy mosogatógépet és más felszereléseket is kapott az egyesülettől.

Az Acasă în Banat Egyesület, amelynek célja a bánsági kulturális örökség megőrzése, már öt falusi házat újított fel, amelyekben segítségre szoruló, sokgyerekes gazdaemberek élnek.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'