JelenHaz
Kedd, 2019. június 25., 13.38

Nyolcszáz európai szakértőt várnak Temesvárra

A temesvári Megyezháza 10 európai szintű rendezvény házigazdája lesz
A temesvári Megyezháza 10 európai szintű rendezvény házigazdája lesz

Románia Európa Tanácsi Elnöksége idején, a Temes Megyei Tanács 10 európai szintű rendezvény házigazdája lesz, amelyeket a szakminisztériumok szerveznek.

A 2019-es év első felében tíz szakértői találkozót, konferenciát és szemináriumot szervez a Temesvári Megyeházán a Környezetvédelmi, az Energiaügyi, az Egészségügyi Minisztérium, a Külügyminisztérium, az Oktatási Minisztérium, a Régiófejlesztési és Közigazgatási Minisztérium, valamint a Kommunikáció és Információs Társadalom Minisztériuma.

„Bukaresti látogatásaim alkalmával többször is kifejeztem óhajunkat, hogy aktívan részt vehessünk azokban az eseményekben, amelyek Románia Európa Tanácsi Elnökségéhez kötődnek – nyilatkozta Călin Dobra, a Temes Megyei Tanács elnöke. – Abból indultam ki, hogy ez egyedülálló lehetőség arra, hogy bemutassuk Temes megyét az Európai Uniónak. Ezekre a rendezvényekre 800 szakértő érkezik Európa minden sarkából, és bemutathatjuk nekik a megyét, a hagyományainkat, turisztikai és kulturális nevezetességeinket. Köszönettel tartozunk a román kormánynak, hogy megadja nekünk ezt a lehetőséget!”

2019. január 21. és május 31. között tíz európai szintű konferenciát és szakértői találkozót szerveznek Temesváron, ahol több új európai programot és szabályozást mutatnak be a résztvevő több mint 800 szakértőnek.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'