Csütörtök, 2018. július 19., 00.58

Október 6-ra emlékezünk

 
2017. október 04., 16.54
Szerda

A Temes megyei RMDSZ szervezete karöltve a történelmi egyházakkal, oktatási intézményekkel és civil szervezetekkel, az eltelt 27 esztendőben különös figyelmet fordított nemzetünk jeles napjainak a megtar­tására. Ezt folytatva hirdetjük meg az október 6-ra emlékező esemény programját, melyet szeretettel aján­lunk minden magyar ember és családja figyel­mébe.

 

Október 5., csütörtök 17 óra. A Temes megyei RMDSZ Klapka György honvédtábornok szülőháza előtt emlékezik az aradi vértanúkra. A Szegedi Dugonics András Gimnázium és a Temesvári Gerhardinum Római Katolikus Középiskola diákjainak műsorát kö­vetően elhelyezzük az emléktáblánál a kegyelet ko­szo­rúit.

Október 5., csütörtök 18 óra. A temesvári pia­rista templomban imádkozzunk együtt egyházi ve­ze­tők és pedagógusok – óvodától az egyetemig – kérjük Isten segítségét és áldását, hogy megmaradásunk két alappilére, a Templom és Iskola megerősödjön. Folytassuk idén is, együtt imádkozva magyar kö­zösségünk jövője ügyéért. Az ökumenikus áhítatot követően a Szegedi Dugonics András Gimnázium mű­vészeti csoportjának koncertjére kerül sor.

Október 6., péntek. A Magyar Ház elől 18 sze­mélyes kisbusz indul az aradi ünnepségre, melynek programja: 11.00 óra: megemlékező szentmise a belvárosi római katolikus templomban, 13 óra: emlékezés és koszorúzás a Szabadság-szobornál, 16.30 óra: tisztelgés és koszorúzás a Vesztőhelyen. Gyülekezés 8.45 órakor, indulás 9.00 órakor a Magyar Ház elől.

Emlékező és tisztelgő jelenlétünkkel merítsünk erőt a megmaradásunkért folytatott, egyre nehezebb küzdelmeinkhez.

 

A Temes megyei RMDSZ elnöksége

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'