Fresh Corner
Csütörtök, 2019. április 25., 21.33

Önkormányzati támogatás dévai egyházközségeknek

A dévai helyi tanács újabb egyházközségeknek szóló támogatást szavazott meg
A dévai helyi tanács újabb egyházközségeknek szóló támogatást szavazott meg

A városban működő egyházközségeknek 800 000 lejes támogatást nyújt a dévai önkormányzat. Idén ez a második támogatás, tavasszal ugyanis több, mint egymillió lejt osztottak szét hasonló célokra.

A mindig kötekedő Răzvan Mareş PSRO-s helyi tanácsos szóvá is tette a támogatást a legutóbbi tanácsülésen. A volt alpolgármester szerint a városvezetés már nyújtott támogatást a város pénzéből az egyházaknak, ezért nem indokolt az újabb támogatás. Vagy ha mégis, akkor a támogatást az ortodox egyházközségeknek adják. Florin Oancea polgármester azonban határozottan elutasította Mareş felvetését, ellentmondást nem tűrő hangon szögezte le, hogy ő nemcsak az ortodoxok polgármestere, s a dévai önkormányzat nemcsak az ortodoxok önkormányzata, a helyi tanács, pedig nemcsak az ortodoxok helyi tanácsa, hanem valamennyi dévai lakosé.

A helyi tanács elfogadta a polgármester érveit, és 19 szavazattal és 1 ellenszavazattal (Mareş) és 1 tartózkodással megszavazta a határozatot. Mely szerint a 800 000 lejből 600 000-t az ortodox egyházközségeknek, 150 000-t a neoprotestáns gyülekezeteknek, 50 000-t pedig a magyar egyházaknak osztottak szét. A csángótelepi Szent Antal-plébánia 9666 lejt kapott, a református egyházközség 15 000 lejt, az unitárius egyházközség, pedig 25 334 lejt.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'