https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Szerda, 2019. szeptember 18., 20.41
Hunyad megyei operafesztivál

Operettvarázs magyarul

Tavaly a Fejedelem című történelmi témájú rockopera nagy sikert aratott nem csak a magyarság körében, idén viszont más társulat más műfajjal lép fel a Hunyadiak ősi várában a nyári szabadtéri operafes
Tavaly a Fejedelem című történelmi témájú rockopera nagy sikert aratott nem csak a magyarság körében, idén viszont más társulat más műfajjal lép fel a Hunyadiak ősi várában a nyári szabadtéri operafes

Hét előadás négy városban: ezzel az ajánlattal várják idén az opera és operett iránt érdeklődőket a Hunyad megyei operafesztiválon. Akárcsak az előző években, az operafesztivál súlypontjai most is Déván és Vajdahunyadon lesznek, de a Zsil-völgyi Lupényban és Petrozsényban is lesz egy-egy előadás.

A „Hunedoara lirică” című fesztivál hétfőn, július elsején este 7 órakor kezdődik a dévai színházban, ahol Bizet híres operáját, a Carment mutatják be. Szerdán, július 3-án, szintén este 7 órától, a lupényi művelődési központban kerül sor a gálaestre. Július 4-én a dévai színházban az „Emberi hang/telefon” című kettős előadásra kerül sor este 7 órától. Pénteken, július 5-én 21.30-tól a vajdahunyadi várban kerül sor Giacomo Puccini közkedvelt operájának, a Turandotnak a bemutatására. Szombaton, július 6-án este 7 órától a petrozsényi színházban adják elő az „Emberi hang/telefon”-t, a rendezvénysorozat fénypontjaként pedig vasárnap, július 7-én 21.30-tól a dévai Magna Curia mögötti téren mutatják be Giuseppe Verdi világhírű alkotását, a Nabuccót. Az operákat a bulgáriai Rusze operatársulata adja elő.

Akárcsak az előző években, idén is lesz magyar előadás az operafesztivál keretében. Erre két héttel az utolsó előadás után kerül sor, július 21-én este 21.30-tól (de még mindég az operafesztivál keretében) Vajdahunyadon, a Hunyadiak várában és nem is operaelőadás lesz, hanem operett. A darab címe Operettvarázs, és az előző évektől eltérően nem a magyarországi Moravetz társulat adja elő, hanem a Kolozsvári Magyar Opera művészeiből alakult OPERETT GROUP PROJEKT (művészeti vezető: Kulcsár Szabolcs). A csoport hivatása az operett gyöngyszemeit, valamint a század eleji magyar sanzonvilágot a legmagasabb szakmai szinten eljuttatni és megismertetni olyan településeken is, ahova az operaház teljes társulata nem juthatna el.

Egy-egy előadásra a jegy 50 lejbe kerül, 150 lejes bérlettel azonban az összes előadás megtekinthető, beleértve a magyar Operettvarázst is.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'