Vasárnap, 2018. december 16., 16.51

Őr és úr – könyvbemutató

Őr és úr – könyvbemutató
Őr és úr – könyvbemutató

A napokban jelent meg az a kötet, mely emléket állít a tavaly elhunyt rendíthetetlen autonómia-harcosnak és nemzetstratégiai gondolkodónak, Borbély Imrének. Az „Őr és úr” című kötetben barátai és harcostársai emlékeznek az erdélyi magyar szabadságpolitika következetes képviselőjére.

Megszólal a kiadványban báró Atzél Ferenc, Ágoston Balázs, Benyhe István, Csizmadia András, Ferencz I. Szabolcs, Gonda László, Hegedüs Tamás, Kántor Zoltán, Kónya-Hamar Sándor, Maurer Oszkár, Müller Karsten, Patrubány Miklós, Raffay Ernő, Reiter József, Szakács Árpád, Szilágyi Zsolt, Takács Ferenc, Telegdy Álmos, Toót-Holló Tamás, Tóth Károly  Antal, Tőkés László, Vass Csaba, Vágó Bálint, Vesztergám Miklós. Helyet kaptak a könyvben a sajtóban, illetve a világhálón megjelent írások. Ezek szerzői: Bodó Barna, Csisztay Gizella, Gazda Árpád, Király Károly, Mandics György, Patrubány Csilla, Szőcs Géza, Toró T. Tibor és Varga B. Tamás.

Az egymással felhőtlen viszonyt nem minden esetben ápoló megszólalók közös nevezője a nemzetben gondolkodás. Nem véletlen, hogy úgyszólván mindenikőjük a tántoríthatatlan, megvesztegethetetlen, következetes nemzetszolgálatot és a lényeglátó, stratégiai gondolkodást emelte ki Borbély Imre életművéből.

A kötet első bemutatójára Aradon a Tulipán könyvesboltban kerül sor március 27-én 18 órától az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács helyi erőinek szervezésében.

Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel vár a házigazda, Schmak András és a kötet szerkesztője, Borbély Zsolt Attila!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'