Szombat, 2018. december 15., 10.52

Örömteli alkalmakkal kezdődött az advent

Örömteli alkalmakkal kezdődött az advent
Örömteli alkalmakkal kezdődött az advent

Ünnepi hangulatú családi programokkal várták a hétvégén a dévai közösség apraját-nagyját a történelmi magyar egyházak.

Pénteken délután a Melite Református Gyülekezeti házban a lelkészcsalád, valamint tanítók, tanárok, óvónők vezetésével csodás karácsonyi díszeket, üdvözleteket készíthettek a gyermekek. Az egyszerű anyagokból: papírból, fonálból, szövetmaradékból, fagylaltos pálcikából szebbnél-szebb alkotások születtek, s közben a alkotók lelke is egyre vidámabb lett. A kézműves-foglalkozást követő istentiszteleten a gyermekek örömmel kapcsolódtak be a prédikációba, és sokukat nehéz volt meggyőzni arról, hogy haza kell innen menni.

Szombat délelőtt hasonlóan vidám hangulat költözött a dévai Szent Antal Házba, ahol adventi koszorúkészítésre került sor. A plébánia által felajánlott friss fenyőágakból szülők, nagyszülők, gyermekek, pedagógusok együtt fonták a szép dús koszorúkat a család, a nagyszülők, ismerősök számára. A vidám munkálkodást még vidámabb falatozás követte. A gyerkőcök közül ugyan néhányan még sohasem kóstoltak zsíros kenyeret, az illatos tea kíséretében, jókora tálcákon érkező harapnivalót pillanatok alatt elfogyasztották. A szépen zöldellő koszorúkat az esti szentmise keretében áldotta meg fr. Főcze Bonaventúra plébános, miután a hittanos gyermekekkel közösen meggyújtották az első gyertyát a templomban felállított adventi koszorún.

Vasárnap délelőtt valamennyi egyházközségben istentisztelet, szentmise keretében ünnepelték az adventi időszak kezdetét. Az unitárius templomban dr. Koppándi Botond, Adventi utazás önmagunk felé címmel tartott az ünnephez kötődő előadást. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'