JelenHaz
Szombat, 2019. augusztus 17., 23.40

Összetartásra, egymás segítésére próbálnak nevelni

Összetartásra, egymás segítésére próbálnak nevelni
Összetartásra, egymás segítésére próbálnak nevelni

November második hetét adománygyűjtéssel kezdték a Csiky Gergely Főgimnáziumban. Évek óta hagyomány, hogy ilyenkor, ősszel az iskolában leginkább zöldséget és gyümölcsöt, de mindenféle tartós élelmiszert gyűjtenek a diákok, hogy a szerényebb körülmények között élőket segítsék.

„A gyerekek őszintén, szívesen segítenek társaikon, akik sanyarúbb körülmények között élnek. Minden évben várják, és szüleikkel együtt bevásárolnak, beszállítják, és tiszta szívvel hozzák az adományokat. Már aki hozza, mert sajnos nem mindenki vesz részt ebben” – mondta el a Nyugati Jelennek Rogoz Marianna tanárnő, az akció koordinátora.

Október 12-én tartották az iskolában a gyűjtést, a tanulók nemcsak zöldséget és gyümölcsöt, hanem csokoládét, száraz tésztát, kakaóport, babot, májpástétomot, konzervet és más egyéb tartós élelmiszert vittek be az iskolába.

Az összesen 480 kg adományt Kovács József kisiratosi buszsofőr segítségével el is szállították a kisiratosi Pio Atya Gyermekotthonba.

„A legtöbb élelmiszert – 125 kg-t – a IX. A osztály hozta. Sajnos voltak olyan osztályok is, amelyek semmivel nem járultak hozzá a gyűjtéshez, ez nagyon szomorú. Ezzel az akcióval összetartásra, egymás megsegítésére is próbálunk nevelni. Éppen ezért kell alakítsuk a többieket is, hogy váljanak adakozóbbakká sorstársaik iránt, legyenek gondosabbak, jobb szívűek, törődjenek másokkal is, ne csak magukra gondoljanak!” – nyilatkozta Rogoz Marianna, aki ugyanakkor elmondta, hogy azért szervezik mindig ősszel ezt a gyűjtést, mert ilyenkor olcsóbban lehet megvásárolni a zöldségeket, gyümölcsöket, annak, aki nem otthonról viszi, a saját kertjéből.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'