JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 18., 13.51

Őszköszöntő Erdőhegyen

Őszköszöntő Erdőhegyen
Őszköszöntő Erdőhegyen

Idén szerencsére a reggeli hideg ellenére napsugaras őszi napoknak örvendezhettünk. Az Erdőhegyi Általános Iskolában pénteken, november 9-én is köszöntöttük az őszt: verssel, énekkel, rajzzal, munkával és adakozással. A tevékenység elején Sime Judit igazgató beszédében örömmel ismertette azt a sok szépet és jót, amit sikerült láncszerűen összefűzni erre a napra, majd Bíró Margit tanárnő köszöntötte a SNAC önkénteseket, megköszönve adományaikat.

Az elsősök gyönyörű nagy színes almákat festettek erre a napra, Szilasi Ildikó tanító néni segítségével, majd közösen a többi tanulóval énekeltek, sőt verssel is kedveskedtek a megjelenteknek. Az V–VIII osztályosok, jutalmul, gyümölcsöt és egy kis édességet osztottak ki kisebb társaiknak, Gál Éva Gabriella, Hevesi Laura és Sime Sorin pedagógusok közreműködésével. A felsősök se maradtak ki a megjutalmazottak közül, ők Bálint Mária, az Erdőhegyi Szent Ferenc Napközi nevelőnője által sütött diós-kosárkát fogyasztották el jó étvággyal.

Az összegyűjtött adományok kiosztása ezután következett. Az önkéntesek idős rászorulóknak vitték el gyümölcsből és zöldségből összeállított csomagjaikat Bíró Margit, Pusztai Matild és Sime Judit pedagógusok kíséretében.

Az óvodások eközben munkával töltötték a délelőttöt. Krumplisalátát készítettek, lelkesen pucolták a főtt krumplit és a tojást, majd felkockázták és fűszerezték a hozzávalókat. Az elkészült ételt jóízűen elfogyasztották, óvónőik, Hent Annamária, Hotaran Zsuzsanna és Pascu Erzsébet gondos felügyelete alatt.

Iskolánk őszköszöntő tevékenysége során minden résztvevő érezhette, milyen jó együtt lenni, együtt szórakozni és dolgozni, adni és kapni.

Sime Judit


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'