50%-os árzuhanás
Csütörtök, 2019. július 18., 02.08

Osztrák cég takaríthatja a temesvári utcákat

Fotó: Facebook/Brantner Servicii Ecologice SRL
Fotó: Facebook/Brantner Servicii Ecologice SRL

Az osztrák Brantner Servicii Ecologice cég nyerte a temesvári köztisztasági szolgáltatásért kiírt árverést, miután a RETIM Ecologic Service cég nem hosszabbított szerződést a várossal és 2018. augusztus elseje óta nem takarította a temesvári utcákat. A négy évre szóló köztisztasági szerződés a temesvári önkormányzat keddi plénumának a jóváhagyása után léphet életbe. 

A kolozsvári székhelyű Brantner cég 73 millió lej értékű (több mint 18 millió euró) értékű szerződést kötött a Temesvári Polgármesteri Hivatallal, amelynek alapján a következő négy évben biztosítják a temesvári közterület tisztántartását és az utcai szemétkosarak kiürítését. Nicolae Robu polgármester szerint a Brantner Servicii Ecologice megbízható cég, amely jó ajánlólevelekkel rendelkezik, és nekik köszönhetően Temesvár példásan tiszta város lesz. A Brantnernek a szerződés szerint három hónapja lesz arra, hogy előkészítse a köztisztasági feladatok ellátását, de a polgármester szerint már a következő hetekben elkezdik a város egész területének takarítását, amelyhez korszerű eszközöket fognak használni. A kukák kiürítését és a háztartási szemét elszállítását továbbra is a RETIM Ecologic Service biztosítja.

Az osztrák Brantner cég több romániai városban elnyerte a köztisztasági szolgáltatások elvégzésének jogát, mint Kolozsvár, Nagyszeben, Dés, Resicabánya, Szörényvár (Turnu Severin) és Karácsonkő (Piatra Neamţ).


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'