Vasárnap, 2019. február 17., 20.06

Öt csikys diák a Talentum döntőjében

Január 31-én, szerdán a késő esti órákban hozták nyilvánosságra a IV. Talentum – természettudományok- és informatikaverseny döntőseinek névsorát. Közöttük, nagy örömünkre, három évfolyamról összesen öt csikys diák szerepel.

A Temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum immár negyedik alkalommal szervezi meg a TALENTUM – természettudományok- és informatikaversenyt, elsősorban szórványoktatási központok középiskolás diákjai számára. Az egyéni verseny célja a középiskolás diákok tehetséggondozása.

Idén összesen 160 versenyző nevezett be a kétfordulós online versenyre, amelynek során a biológia, fizika, kémia és informatika területén mérhették fel tudásukat. Közülük került ki az a 40 diák, aki az elért pontszámok alapján meghívót kapott a február 23–25. közötti temesvári döntőre és tehetséggondozó műhelyre. A döntősök névsorát a Bartók Béla Elméleti Líceum honlapján találjuk meg.

A Csiky Gergely Főgimnáziumot Farkas Zsófia Rafaella (XI. A), Kása Katalin Fruzsina, Mészáros Letícia, Spir Rebeka Petra (X. A) és Sipos Richárd (IX. A) fogja képviselni a február végi döntőben. Drukkoljunk nekik, hogy minél jobb eredményt érjenek majd el!

 

(Forrás: csikygergelyarad.ro/Ilona János számítástechnika-tanár)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'