Fölszálott a páva

JelenHaz
Szerda, 2019. október 23., 18.15

Óvakodjunk a szélhámosoktól!

Aradon a Pernyáva kerületben lakó idősebb olvasónk telefonált a szerkesztőségbe. Az érdekelte, hogy tudunk-e olyan közvélemény-kutatásról, miszerint a csendőrökéhez hasonló, de világosabb kék ruhába öltözött férfiak érdeklődnének a villany-, a gáz-, illetve a vízszámlák, továbbá a családok létszáma felől.

Történt ugyanis, hogy pénteken 21 óra tájban becsengetett hozzájuk egy, a jelzett színű egyenruhába öltözött középkorú férfi, aki a háztartásban használatos szolgáltatások iránti számlák, illetve az ott lakó családok létszáma felől érdeklődött. Amikor az igazolványát kérték, megmutatta a kitűzősét, letudva az igazoltatást. Szerencsére, 6-an voltak otthon, és a családtagoknak a késői időpontra irányuló kérdéseire a sok munkájára hivatkozva, kitérő választ adott, majd elment. Olvasónkban azonban felmerült a kérdés: mi történt volna, ha történetesen egyedül van otthon?

Jogos a kérdés, amire egyetlen válasz lehet: bárki is jelentkezik, ha nem mutat fel érvényes igazolványt vagy megbízólevelet, nem szabad beengedni. Ha nem hajlandó távozni, hívni kell a 112-es segélyszámot! Nem árt az óvatosság, mert Arad Város Tanácsában nem tudnak semmiféle, ilyen jellegű közvélemény-kutatásról. 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'