https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 16., 23.20

Óvatosan vásároljunk romlandó élelmiszereket!

Az Aradi Egészségügyi Rendőr-felügyelőség szakembererei az utóbbi időben a nagyobb élelmiszerraktárakat ellenőrizték, melynek során azt tapasztalták, hogy nagy mennyiségű baromfihúst tárolnak azonosító dokumentumok nélkül, nem megfelelő feltételek között.

Az Alfa-negyed egyik élelmiszerüzletében 97 kiló, azonosító és eredetiség igazoló dokumentumok nélküli baromfihúst találtak, amelyet a törvény értelmében elkoboztak, majd egy erre szakosodott vállalatnál megsemmisítettek. A jelzett élelmiszer forgalmazóját 6000 lejre bírságolták.

Ugyanebben az időszakban egyik UTA környéki élelmiszerraktárban az Egészségügyi Rendőr-felügyelőség aradi szakemberei 322 kiló ordát találtak, ami nem rendelkezett azonosító dokumentumokkal; továbbá 32,5 kiló, Olaszországból származó, lejárt szavatossági idejű paradicsompasztát, 283,5 kiló szavatossági idő nélküli paradicsombelet, Az egész mennyiséget elkobozták megsemmisítés céljából. A jelzett élelmiszerek forgalmazóját a 984/2005. Kormányrendelet értelmében 45 ezer lejre bírságolták.

Az Egészségügyi Rendőr-felügyelőség szakemberei ismételten felhívják s fogyasztók figyelmét: vásárlás előtt fokozott figyelemmel olvassák el az élelmiszerek szavatossági idejére, illetve a tárolhatóságuk feltételeire vonatkozó előírásokat. Ugyanakkor megkérik a fogyasztókat: ne vásároljanak élelmiszereket utcai árusoktól, akik a mostani nagy melegben nem biztosíthatják a romlandó élelmiszerek biztonságos tartósítását, de az a veszély is fennáll, hogy nem megfelelő feltételek között szállítják vagy tárolják a romlandó élelmiszereket – olvasható a dr. Agud Viorel ügyvezető igazgató által jegyzett közleményben. 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'