Szombat, 2018. december 15., 16.29

Ovidiu Moş a PSD polgármesterjelöltje

Ovidiu Moş jelenlegi ideiglenes polgármester lesz a PSD hivatalos jelöltje Déva polgármesteri tisztségére. A városi szervezet ugyanis az ideiglenes polgármester támogatása mellett döntött a másik két jelölttel – Radu Barb és Emil Stoica-Mariş – szemben. Az utolsó szó azonban a PSD Hunyad megyei szervezetéé lesz, amely – nem hivatalos információk szerint – nem lelkesedik különösen Moş iránt, a másik két személy nagyobb népszerűségnek örvend a párt megyei szervezetén belül.

Ovidiu Moş 2012 és 2017 között Déva alpolgármestere volt, az első 4 évben Petru Mărginean, majd Mircia Muntean polgármestersége idején. Utóbbinak idén áprilisi végleges elítélése nyomán Moş vette át ideiglenesen a város vezetését.

Az előzetes dévai polgármesteri választások pontos időpontját még nem határozták meg kormányhatározatban, a Hunyad megyei politikusok azonban a november 5-t emlegetik valószínű időpontként. Florin Oancea személyében a PNL már a nyáron kiválasztotta és bemutatta hivatalos jelöltjét, Petru Mărginean pedig függetlenként indul a megmérettetésen.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'