Vasárnap, 2018. július 22., 23.25

Óvintézkedés: lezárják Menyháza összes turistaútját!

Az erős vihar több turistautat tett járhatatlanná Menyháza és Dézna környékén
Az erős vihar több turistautat tett járhatatlanná Menyháza és Dézna környékén

A szeptember 17-i szélvihar több száz fát fektetett le Menyháza üdülőhelyen és környékén, járhatatlanná téve a turisták által rendszeresen használt útvonalakat, ezért biztonsági megfontolásból a megyei tanács Salvamont-Savaspeo Hegyi- és Barlangi-mentő Közszolgálata ideiglenesen lezárta az összes (12)  menyházai és déznai turistautat. A mentőcsapatok ezekben a napokban igyekeznek járhatóvá, biztonságossá tenni a jelenleg balesetveszélyes útszakaszokat, ugyanakkor javasolják a turistáknak, hogy erre az időszakra ne tervezzenek kirándulásokat az érintett helyeken, mert saját testi épségüket kockáztatják. Fokozott óvatosságra intik továbbá a Zarándi-hegységbe, illetve a Gajna-tető környékére igyekvőket, elképzelhető ugyanis, hogy a kidőlt fák miatt bizonyos szakaszokon nem fognak tudni gyalog vagy gépkocsival áthaladni.   

Besesek Mihály, a közszolgálat vezetője szerint a mentőcsapatokra nagy munka vár, a vihar jelentős károkat okozott a turistautakon, több helyen megrongálta a jelzéseket, táblákat stb.  

Érdemes megjegyezni a Salvamont Országos Hegyimentő Diszpécserszolgálat 0725-826-668-os telefonszámát, melyen a hegyen, erdőben rekedt/eltévedt turisták vagy azok hozzátartozói kérhetnek segítséget. Ilyen eseteket a 112-es egységes segélyhívószámon is be lehet jelenteni.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'