MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 12.04

Panaszt tesznek a vaporettók ügyében az Európai Bizottságnál

A vízibuszok a kormány jóváhagyására várnak
A vízibuszok a kormány jóváhagyására várnak

Nicolae Robu temesvári polgármester keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy panaszt tesz a román kormány ellen az Európai Bizottságnál a temesvári vaporettók ügyében. Ha a Bega-csatornán nem indul be a vízibuszok közlekedése 2017. december 31-ig, a Temesvári Polgármesteri Hivatalnak vissza kell fizetnie a csatorna temesvári partszakaszának korszerűsítésére kapott európai támogatást.

„Ez a kormány nem az országé, hanem a PSD-é” – fakadt ki Nicolae Robu, aki szerint nem lehet együttműködni a bukaresti bürokratákkal. „Panaszt teszünk az Európai Bizottságnál, amelyben bebizonyítjuk, hogy mi eleget tettünk a projektben vállalt valamennyi kötelezettségünknek, de a román kormány nem teszi lehetővé, hogy beindíthassuk a vízibuszok közlekedését a Bega-csatornán. A kormánynak kellene létrehoznia a temesvári Hajózási Társaságot, de több mint egy év alatt nem volt erre képes. Ez tűrhetetlen” – mondta a polgármester.

Az európai projekt keretében a temesváriak megvásárolták a vízibuszokat, 7 millió lej értékben, de azok nem szállíthatnak utasokat, mert a bukaresti illetékesek nem végzik el a dolgukat. „Azt reméljük, hogy az Európai Bizottság felszólítja a román kormányt, hogy tegye a dolgát, és akkor kimozdítjuk a holtpontról a vízibuszok ügyét” – mondta befejezésül Robu.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'