JelenHaz
Csütörtök, 2019. november 21., 05.18
Télkergető a nagyzerindi iskolások

Pattog a tűz, serceg a zsír….

Ezúttal nem csak a diákok, hanem a pedagógusok is jelmezt öltöttek  Szilágyi Ildikó iskolaigazgató fotója
Ezúttal nem csak a diákok, hanem a pedagógusok is jelmezt öltöttek Szilágyi Ildikó iskolaigazgató fotója

A nagyzerindi Tabajdi Károly Általános Iskola diákjai idén is jelmezbe bújtak, hogy megmutassák a télnek: ilyen vidámak vagyunk, és persze ijesztőek, itt már nincs keresnivalója!

Volt olyan osztály, amelyik már a szünidő előtt eldöntötte, milyen ruhát, maszkot, jelmezt öltenek, mások az utolsó pillanatra hagyták: ki-ki a maga egyénisége szerint.

Figyeltem a diákjaink arcát, ahogy belépnek a kultúrotthonba. Fánk- és teaillat, kíváncsi családtagok... így még azok szeme is felcsillant, akik kezdetben nem voltak túl lelkesek. Ebben az évben a tanári kar sem csak a háttérmunkában vett részt, hanem ők is jelmezesen jelentek meg, különböző népek „viseletébe” öltöztek. Volt székely lány, román asszony, gésa, matrózlány, indián, cowboy. Néhány kolléga az osztályához alkalmazkodott, így lett futballbíró, vagy éppen cica.

Az előkészítősöktől a nyolcadikosokig minden osztály kitett magáért. Elmondták a verseket, előadták a jeleneteket, vidáman járták körbe a termet, tanáraik kíséretében.

Előadásuk végén következett az elmaradhatatlan farsangi fánk. Most is „Dadus”, vagyis Szilágyi Erzsébet készítette nekünk néhány szülő segítségével. Nagyon köszönjük a munkájukat!

Remélem, nemcsak a tél, de még a tavaszi fáradtság is elkerüli a környékünket.

 

Ozsvár Erzsébet

magyar nyelv- és irodalomtanár


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'