https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 23., 12.59

Pécska Város Napjai – 2019

Pécska Város Polgármesteri Hivatala és Tanácsa, a Doru Ioan Petescu Művelődási Házzal közösen május 9–12. között, csütörtöktől vasárnapig idén is megszervezi a Pécska Város Napjai programsorozatot.

 

A program:

Csütörtökön 18 órától Városnapok Kupa minifutball-bajnokság (a nagy sportterem műfüves pályáján).

Pénteken 10 órától „Păstrători de Tradiții” regionális folklórfesztivál és -verseny gyermekek részére, V. kiadás. Az esemény népviseleti parádéval kezdődik az 1-es Számú Óvodától a piactérig. (Rossz idő esetén a fesztivált a „Doru Ioan Petescu” Művelődési Házban tartják meg.)

17 órától a Pécska–Mórahalom alkotótábor kiállításának megnyitója (a polgármesteri hivatal díszterme). 17.30 órátólklasszikus zene az Euterpe Kvartett és Nicoleta Brola szoprán előadásában a Függetlenség Napja alkalmából (a polgármesteri hivatal díszterme).

18 órától Városnapok Kupa minifutball-bajnokság (a nagy sportterem műfüves pályáján).

19 órától magyar népzene és néptánc a pécskai Búzavirág Néptáncegyüttessel és a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület Maros citerazenekarával. Meghívott: a makói Maros Táncegyüttes.

21.30 órától A Két Zsivány. 22.30 órától utcabál a kisperegi Roulette zenekarral. Az est műsorvezetője: Beke Judith.

Szombaton 10 órától „Ügyes szanitécek” verseny területi szakasza (kis sportterem).

17 órától Pécska Város Tanácsának ünnepi ülése (a polgármesteri hivatal díszterme).

18 órától Városnapok Kupa minifutball-bajnokság (a nagy sportterem műfüves pályáján).

19–23 óra között Miss Pécska szépségverseny.

A szünetekben: moderntánc és könnyűzene a Pécskai Gyermekklub fiataljainak előadásában, moderntánc a sajtényi Fetele Bombă csoport előadásában, könnyű- és etnozene Adrian Petcu előadásában, folkzene Adrian Borcea előadásában.

21.35 órától Arthur in Neverland (Arad). 22.20 órától CONNECT-R-koncert. 23 órátóla szépségverseny győzteseinek a díjazása. 23.30 órától utcabál Răzvan Cristea együttesével, énekes: Gabriel Stoica. Az est műsorvezetője: Bogdan Costea.

Vasárnap 19 órától néptáncok és népdalok a Păstrătorii Tradiției Néptáncegyüttes csoportjainak és meghívottjaiknak előadásában. 21 órától népdalok és néptáncok a Stelele Bihorului Néptáncegyüttes és a nagyváradi Nuntașii Bihorului tánccsoport előadásában. 22.30 órátólnépdalok Mariana Șușcă előadásában. 23 órától Ovidiu Homorodean énekel. 23.50 órától tűzijáték. Műsorvezető: Nicoleta Pavel. Az eseményekre az I. Mihály király téren kerül sor, kivéve azokat, amelyeknél fel van tüntetve a helyszín.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'