Szombat, 2018. december 15., 16.57

Petárdát robbantott a szóbeli érettségi közben

Petárdát robbantott a szóbeli érettségi közben
Petárdát robbantott a szóbeli érettségi közben

A héten ez már a második olyan eset, amelyben az iskola és az akciófilmekhez illő „jelenet” találkozik: 16 évesen légpisztollyal megyünk iskolába (talán mert sok volt a galamb az udvaron, vagy apuka hétvégente vadászni jár és menőzni akarunk ezzel), 17 évesen pedig szóbeli érettségi közben a frászt hozzuk az emberekre – miközben a diákok vizsgáznak, elrobbantunk egy petárdát a folyosón, mert ezt (is) megtehetjük. Biztosan több oka volt a kilencedikes csínytevőnek, lehet bosszúból zavarta meg a csendet, vagy lehet azért, mert túl sok Call of Duty-t játszik nap mint nap (Call of Duty, röviden CoD,  egy híres és közkedvelt lövöldözős videójáték-sorozat).

Az eset szerdán délelőtt történt az Aradi Sportlíceumban, a vizsgát félbe kellett szakítani míg ki nem derült, hogy követte el ezt a butaságot. A folyosón rendet biztosító rendőr épp nem volt jelen, mikor a diák eldobta a meggyújtott petárdát, azonban rövid időn belül elkapták, és helyben 500 lejre meg is büntették. Az ügyet még nem zárják le, mert a tanulót a szüleivel együtt az igazgatóság elé állítják, hátha megtanulja azt, hogy a benne levő adrenalint másképpen is le lehet vezetni, mondjuk például sportolással.

Csak remélni tudom, hogy ennyire azért nem fogunk „elamerikaizálódni”, és nálunk nem fordulhat elő, hogy valaki élesre töltött fegyverrel rontson be egy tanintézménybe és lövöldözni kezdjen, a gyermekek és az egyetemista hallgatók rettegjenek attól, hogy bemenjenek óráikra, miközben minden reggel motozás, fémdetektor és rendőrkutyák várják a tanulókat a bejárat előtt.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'