JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 18., 14.37

Piacfelújítások Aradon

Piacfelújítások Aradon
Piacfelújítások Aradon

Több hónapos utánajárást követően már csak az igazgatótanács jóváhagyására vár az aradi piacfelügyelőség (TOP Rt.), hogy elkezdhesse az utóbb évek egyik legnagyobb felújítási munkálatát.

Daniela Sabău igazgatónő szerint a kis- (M.Viteazul) és nagypiacokhoz  tartozó csarnokokban jelenleg nyújtott körülmények már nem megfelelőek, emellett a közös uniós szabványoknak is meg kell felelni.

Bár tiszta és rendezett helyiségekről van szó, ahol a más-más termékeket árulók külön kapnak helyet, a TOP nagyszabású átalakítási tervet dolgozott ki, melyhez hosszú utánajárások árán sikerült beszerezni az összes engedélyt. – Az ötlet már korábban felmerült, de az engedélyek, papírok összegyűjtése nehézkesen ment. Még a temesvári műemlékvédelmi hatóság jóváhagyására is szükség volt – magyarázta az igazgatónő.

A terv szerint a csarnokokat több szakaszban alakítanák át, elsőként a kispiacinak a felével kezdenék, hogy a munkálatok alatt is működhessen.

– Csak a kispiaci csarnok felének az átalakítása hozzávetőlegesen 300 000 lejbe kerül majd. Miközben egyik oldalt dolgozunk, a másik részben árulhatnak, és így tovább – részletezte az elképzeléseket Sabău.

Minden árusnak külön elkerített részt építenek, melyben valamennyi közüzemi szolgáltatás megtalálható lesz, az áru raktározására pedig hűtőszekrényeket biztosítanak.

A TOP vezetősége szerint a munkálatok befejezte után sokkal jobb körülmények lesznek, de csak az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság (DSVSA) engedélyével rendelkező, rendszeresen áruló kereskedők számára.

Az igazgatónő azt reméli, hogy minél hamarabb, akár már a hét végén összeül az igazgatótanács és jóváhagyja a terv megvalósítását, bár annak elnökét – a polgármesteri hivatal alkalmazottjaként – alaposan lefoglalják a szavazás előkészületei.

Mivel nagy költségvetésű beruházásról van szó, a kivitelezőt az Országos Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren (SEAP) keresztül választják ki.

A formalitások miatt a leghamarabb kora tavasszal foghatnak neki a munkálatoknak a kispiacon.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'