Kedd, 2018. december 11., 20.50
Több mint 26 millió euró a Szabadság térre

Piramis, szökőkutak és szabadtéri mozi is szerepel a tervben

A Szabadság-tér látványterve
A Szabadság-tér látványterve

Amint azt tegnapi lapszámunkban is olvashatták, Arad municípium vezetősége kifüggesztette a Városházán annak a tanulmánynak a tervezetét, melynek megszavazásával teljesen átalakítanák a Ioan Slavici Klasszikus Színház mögötti Szabadság teret (Avram Iancu). A tervezettel kapcsolatban október 24-ig lehet javaslatokat benyújtani, a dokumentumok a polgármesteri hivatal honlapján is megtalálhatók.

Az önkormányzat sajtóirodájából csütörtökön kibocsátott közleményben a szóban forgó tér látványterve is szerepel (szerk. megj.: csatoltuk a cikkhez), a mellékelt magyarázatban pedig nemcsak a közel 600 parkolóhelyes mélygarázsról esik szó, hanem egyéb újításokról is. A téren, a parkolóház felett egy gránitlapokkal burkolt gyalogos felületet szeretnének kialakítani, útkereszteződések nélkül. A mélygarázst négy bejáraton keresztül lehet majd megközelíteni, az autós forgalmat a föld alatt vezetnék át, a piactér nyugati részén keresztül.

Az aradi polgármester elmondta, a beruházással egyrészt a parkolóhelyekkel kapcsolatos állandó problémákat szeretnék megoldani, illetve gördülékenyebbé tenni a városközpont gépjárműforgalmát, másrészt, a tér átrendezésével vonzóbbá tenni a környéket mindenki számára. A látványterv szerint a Szabadság téren helyet kapna a sokat vitatott, ominózus üvegpiramis, szökőkutak, sőt egy nyári mozi is, a területet szeretnék különféle kulturális rendezvények megszervezésére alkalmassá tenni.

A megvalósíthatósági tanulmány szerint a beruházás hozzávetőlegesen 26 millió euróba kerülne. A javaslattételekre kijelölt határidő letelte után a tervezetet szavazásra bocsátják a helyi tanácsban. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'