Kedd, 2018. december 18., 17.53

Pisztollyal ment iskolába

Pisztollyal ment iskolába
Pisztollyal ment iskolába

Nem rendes, élesre feltöltött fegyverrel, hanem airsoft-pisztollyal ment iskolába egy 16 éves borosjenői diák a Mihai Viteazul Kollégiumba hétfőn délelőtt.

(Az airsoft vagy softair szó egy – 6 vagy 8 mm átmérőjű műanyag vagy biológiailag lebomló – gömblövedéket kilövő, alacsony energiájú légfegyverekkel játszott hobbi-sport gyűjtőneve).

A kapott információkat követően délelőtt 11 óra körül a borosjenői rendőrség a csendőrség segítségét egy fiatal diák elfogásában. A helyszínre kiérkező hatóság megállapította, hogy a fiú elhagyta már a tanintézmény területét, mi több, nem is az említett iskola tanulója. Miután felkeresték a Sava Brancovici Líceum igazgatóját és a gyakorlati órákat tartó tanárt, mindketten megerősítették, hogy a fiú nem jelent meg aznap az iskolába. Ezt követően a közelben levő vendéglőkben és bárokban kezdték el keresni a „felfegyverkezett”, tanórákról meglógott fiút, akit hamarosan az Intim étteremben meg is találtak egy lány társaságában. A tinédzsert igazoltatták, az alapos motozás után megtalálták kabátjának a zsebében a Jericho B-típusú airsoft-pisztolyt. A keresést követően a tanulót átadták a rendőröknek.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'