50%-os árzuhanás
Hétfõ, 2019. július 22., 13.05

Ponta bemutatta új pártját: „Dragnea is segít nekünk”

Victor Ponta volt kormányfő temesvári sajtótájékoztatója
Victor Ponta volt kormányfő temesvári sajtótájékoztatója

A Pro România párt temesvári székhelyén tartott sajtótájékoztatót szerdán Victor Ponta volt kormányfő, aki bemutatta új pártját és Temes megyei híveit. „A toborzás jól halad, ebben Dragnea is segít nekünk” – mondta Victor Ponta, arra utalva, hogy egyre többen ábrándulnak ki a „teleormanizált” PSD-ből.

Victor Ponta bal-közép pártként határozta meg a Pro România politikai alakulatot, ahová elsősorban tettrekész fiatalokat várnak. Temes megyében már mintegy 200 híve van a Ponta-féle alakulatnak, helyi szervezetek alakultak és alakulnak Temesváron, Nagyszentmiklóson, Lugoson, Temesfüvesen, Gyertyámoson, Temesgyarmaton. A volt kormányfő kedden este mintegy 20 PSD-s polgármesterrel és helyi tanácsossal találkozott Temesváron, akik közül egyedül Nicolae Birau varjasi polgármester vállalta fel nyíltan, hogy csatlakozni fog Ponta pártjához (ő a sajtótájékoztatón is részt vett). „Ha most kilépnek a PSD-ből és átigazolnak a Pro România párthoz, elveszítik polgármesteri és tanácsosi mandátumukat – mondta Ponta Temesváron –, megértem őket és várom, hogy a 2020-as választások alkalmával csatlakozzanak a csapatunkhoz”.

A volt kormányfő kemény szavakkal illette a Dragnea–Dăncilă párost és a „teleormanizált” PSD-t, illetve a kormányt. A tüntetők ellen augusztus 10-én alkalmazott erőszakért egyértelműen Liviu Dragnea pártvezért és Carmen Dan belügyminisztert tette felelőssé Victor Ponta, aki szerint a polgárok még évek múlva is a PSD-t fogják hibáztatni ezért az akcióért, akár az 1990-es bányászjárások esetében. „Négy évig voltam az ország miniszterelnöke, sok tüntetést megéltem, de egyik utcai megmozdulás sem torkollott erőszakba, mint augusztus 10-én” – nyilatkozta Ponta, aki szerint Dragnea-ék teljesen lejáratják az országot, ha továbbra is ragaszkodnak a hatalomhoz.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'