JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 18., 13.56

Postás hozza az átverést

Postás hozza az átverést
Postás hozza az átverést

– Nem kell mindennek bedőlni – hangoztatták nem egyszer a rendőrségen, fogyasztóvédőknél. A naiv emberek azonban nem hagynak ki egy alkalmat sem és azt hiszik, hogy a pénz gombnyomásra érkezik otthonukba.

A legújabb csalás hálójába eddig nagyon sok aradi beleesett, ez derült ki a fogyasztóvédők és a rendőrök ellenőrzéseiből.

Az áldozatok mind hasonló esetekről számoltak be. Postaládájukban nyereményszelvényeket kaptak, melyeken arra bíztatták az embereket, hogy a cédulán szereplő telefonszámot tárcsázzák a pénz felvételére. Az emberek mohón be is dőltek az ajánlatnak és elkezdték hívni a megadott számot, melyen egy robot válaszolt. A robot számos kérdéssel bombázta az áldozatokat, addig, amíg erősen felturbózta nekik a telefonszámlát. Mire az emberek észbe kaptak, túl késő volt. 1,5 eurót fizettek egy perc beszélgetésért, ehhez még hozzácsapták az Áfát is. A robot pedig igyekezett minél több percig feltartani az áldozatát.

A város több negyedében küldték szét a szelvényeket és bár több személyt átvertek, mégis konkrét panaszt senki sem tett a rendőrségen. A nyomozók és a fogyasztóvédők mégis elindítottak egy vizsgálatot a fantomcég felderítésére. A szélhámos cég, a rendőrség illetékesei szerint nem kizárt, hogy működése óta több millió eurót zsebelt be.

A hatóságok kérik a lakosokat, hogy ilyen vagy ehhez hasonló esetekben ne engedjék átverni magukat, hanem azonnal jelezzék a csalást a megfelelő szerveknek.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: No lotto / Hétfõ, 2008. november 03., 17.06 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Az igazán nagy pénzek a születésben, a halálban és a butaságban rejlenek. És vannak akik semmi szégyen nélkül ki is aknázzák a lehetőségeket.
Hozzászólt: barbár / Vasárnap, 2008. november 02., 18.10 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Olyat is tudok, aki e-mailen érkezett lottónyeremény értesítésre (annak ellenére, hogy nem is lottózott soha az életben), válaszként elküldött kontószámot és álmélkodott, hogy telik az idő és nem jön már a zsozsó... sokan átszökték a kerítést
Hozzászólt: béla / Vasárnap, 2008. november 02., 17.37 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

marha van elég ebben az országban is.!!

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'