Szombat, 2018. június 23., 07.48

Projektzáró konferencia

Május elején Sepsiszentgyörgyön, a Székely Mikó Kollégiumban tartották az OTP Fáy András Alapítvány „O.K.+ 2007-2014” című Erasmus+ projektjének harmadik, egyben záró sajtónyilvános konferenciáját.

Ezen az eseményen a partneriskolák – köztük a Csiky Gergely Főgimnázium – képviselőin kívül mintegy 150 érdeklődő vett részt, akik megismerkedhettek a program eredményeivel, meghallgathatták a résztvevőknek a projekt során szerzett szakmai tapasztalatait, benyomásait, élménybeszámolóit, valamint egy módszertani bemutatónak köszönhetően bepillantást nyerhettek az O.K. projektben alkalmazott játékos feladatokba is.

Az OTP Fáy András Alapítvány a Csiky Gergely Főgimnáziummal közös projektjében a közel három év alatt több mint 500 diákot (Kisiratosról és Simonyifalváról mintegy 60-at) részesített ingyenes pénzügyi-, gazdasági- és EU-s ismereteket nyújtó tréningekben.

A partneriskolák pedagógusai beszámolóikban és a programot követő beszélgetések során is megerősítették, ha lehetne, újra belevágnának az együttműködésbe, mivel számtalan pozitív hozadéka volt a projektnek, melyek közül csak egyik a diákjaik pénzügyi kultúrájának fejlesztése és európai uniós ismereteinek növelése. Ebben a diákok is egyöntetűen egyetértettek.

A záró konferencián a Csiky Gergely Főgimnáziumot Hadnagy Éva kémiatanár, Lucaciu Edit főkönyvelő és Tóthpál Renáta aligazgató, projektkoordinátor képviselték.

A projektben részt vevő partnerek bíznak benne, hogy a projekt – hivatalos – augusztusi zárásával is megmarad az erős szakmai kapcsolat az intézmények között.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'