Csütörtök, 2018. december 13., 20.38

Püspökségi közlemény

 
2008. január 31., 04.00
Csütörtök
Megboldogult Kräuter Sebestyén ny. püspök elhunytával és temetésével kapcsolatosan a temesvári Székesegyházban, valamint egyházmegyénk minden templomában a következő szertartásokra kerül sor:

– Elhunyt Kräuter Sebestyén ny. püspököt a temesvári Székesegyházban ravataloztuk fel, ahol január 29-én, kedden délután 6 órakor nm. és ft. Roos Márton megyés püspök pontifikális requiemet mutatott be a megboldogult Püspök atya lelki üdvéért. A temetés napjáig a hívek a 7.15 órakor kezdődő szentmisét követően délután 18 óráig róhatják le kegyeletüket.
– A temetés napjával bezárólag minden reggel, délben és este a templomokban öt percig, a temetés napján tíz percig szólnak a harangok az elhunyt püspök atya emlékére.
– Minden (plébánia) templomban gyászmisét mutatnak be megboldogult Kräuter Sebestyén ny. püspök lelki üdvéért.
– A temesvári Szent György székesegyházban január 31-én, csütörtökön 17.30 órai kezdettel nm. és ft. Roos Márton megyés püspök ünnepélyes vesperást celebrál a Székeskáptalan részvételével.
– Megboldogult Kräuter Sebestyén ny. püspököt február 1-jén, pénteken 11 órakor helyezzük örök nyugalomra. A gyászmisét celebrálja és román nyelven szentbeszédet mond dr. Ioan Robu bukaresti érsek és metropolita. Magyar nyelven dr. Jakubinyi György gyulafehérvári érsek, német nyelven nm. és ft. Roos Márton megyés püspök emlékezik az elhunytra. Mivel az újonnan kinevezett romániai nuncius még nem foglalta el hivatalát, a liturgián a Vatikán bukaresti nagykövetségét msgr. Mauro Lalli ideiglenes megbízott képviseli. Jelen lesz továbbá több bel- és külföldi római katolikus és görög katolikus püspök, a testvéregyházak elöljárói, egyházi és világi tisztségviselők.
A szentmisét követő temetési szertartást nm. és ft. Roos Márton megyés püspök végzi. Elhunyt Kräuter Sebestyén ny. püspököt a temesvári Szent György székesegyház kriptájába helyezzük örök nyugalomra dr. Pacha Ágoston megyés püspök és dr. Boros Béla címzetes érsek mellé.
Temesvár, 2008. január 30.
A Temesvári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'