Vasárnap, 2018. április 22., 11.40
Embercsempészet miatt tartóztattak le egy férfit és egy nőt

Rabszolgákként egy eperültetvényen

Embercsempészet miatt indult bűnügyi eljárás egy férfi és egy nő ellen, akikről feltételezik, hogy rabszolgákként dolgoztattak egy németországi eperültetvényen 30 személyt. Az Arad Megyei Rendőr-felügyelőség sajtóirodájából kapott információk szerint a szervezett bűnözés elleni ügyosztály nyomozói kiderítették, hogy 2014 júliusa és 2015 júliusa között a gyanúsítottak Arad, Temes, Suceava és Kovászna területéről 30 személyt toboroztak össze, majd jó kereseti lehetőségeket ígérve számukra, külföldre szállították őket. Németországba érve kényszermunkán tartották áldozataikat egy földieper ültetvényen, pénzüket elvették, és kihasználták őket.

A felügyelők a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus elleni Igazgatóság (DIICOT) Arad megyei ügyészeinek a koordinálásával Arad, Bihar és Kolozs megye területén is vizsgálódtak, a két személyt január 4-én tartóztatták le. Egy 56 éves német állampolgárságú férfiről és egy 40 éves román–német állampolgárságú nőről van szó, akik aznap éppen készültek elhagyni Románia területét. Németországba igyekeztek.

A két személy ellen embercsempészet és embercsempészetben való bűnrészesség miatt indult eljárás, a nyomozók ugyanakkor lefoglaltak 31 680 eurót is a két személytől.

Január 5-én előállították őket az Aradi Törvényszéken, ahol 30 napos előzetes letartóztatási parancsot rendeltek el ellenük.

A romániai nyomozók a németországi hatóságokkal működtek együtt az ügyben.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas