Fresh Corner
Szerda, 2019. április 24., 18.54

Rácz-Virág Vilma a régi új elnök

Rácz-Virág Vilma a régi új elnök
Rácz-Virág Vilma a régi új elnök

Resicabányán  gyakorlatilag nem volt tétje a március 6-i városi RMDSZ közgyűlésnek, mert Rácz-Virág Vilmán kívül, aki eddig is betöltötte a tisztséget, senki sem adta le pályázatát a tisztség igénylésére, így a negyvenéves, egyetemi tanulmányait most végző kétgyermekes családanya továbbra is  resicabányai RMDSZ élén tevékenykedhet.

A közgyűlésen huszonöten jelentek meg, akikből Seres Péter Albert leköszönt alprefektus és felesége meghívottként volt jelen, míg négyen „megfigyelőként” voltak ott. Ebből a tényből aztán vita is alkult ki, mert egyesek azt szerették volna, hogy mindenkinek legyen szavazati joga, míg mások ragaszkodtak az RMDSZ-tagság hoz, amit aztán meg is szavazott a közgyűlés, amely nemegyszer közbedumálással és mellébeszéléssel zajlott, mivel a gyűlésvezető elnök nem éppen állott a helyzet magaslatán az erélyesség tekintetében. (Menet közben az is kiderült, hogy Beke László a megyei szervezet gyűlésvezető elnöke, míg a városié Tóth János, de a gyűlést mégis az előbbi vehzette).

A közgyűlés a frissiben elhúnyt dr. Szántó Lehel emlékére történt egyperces kegyeletes néma emlékezéssel kezdődött, majd Rácz-Virág Vilma évi beszámolójával, illetve az építő, illetve „l’art pour l’art” hozzászólásokkal folytatódott, amelyek egy részét rögeszmecserének is nevezhetünk.

A nem éppen építő és más lapra tartozó hozzászólásokanak Német Emese óvőnő vetett véget azzal, hogy kifejezésre juttatta azt a „trónvillongásokra” utalva, miszerint „főnökre szükség van, de főnökösködésre nincsen szükség”.

Bálint Erzsébet tanítónő kifogásolta azt a tényt, hogy sokmindenről szó esik, de az iskolaügyről mindenki hallgat, pedig a magyar iskola ügye Resicabányán most is olyan, mint eleddig volt, azaz még nem lehet tudni, hogy jövőre egytanerős, vagy kéttanerős lesz a magyar iskola.

Az elnökválasztás ceremóniája a bizottságválasztás, a szavazás és jegyzőkönyvírás miatt hosszadalmas volt, akár a Választmány megválasztásáé, ahol végül öttagú választmány született a határozat értelmében, amelynek tagjai: Bálint Erzsébet, Német Emese, Őz Juliánna, Székely Zsolt és Szabó József.

Rácz-Virág Vilma újraválasztott resicabányai RMDSZ elnök megköszönte a bizalmat s ígéretet tett arranézve, hogy a jövőben nem csupán a művelődéssel, hanem a politikával is igyekszik foglalkozni.

Amit módfölött hiányolhatunk az, hogy sem a kisebbségi tanfelügyelő, sem az egyik óvónő, illetve második tanítónő sem vett részt a közgyűléssen, illetve hiányoztak az egyházak képviselői is.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'