Szerda, 2018. december 19., 17.48

Rangsorolja önkormányzati jelöltjeit az RMDSZ Fehér megyei szervezete

Folyamatosan zajlik Fehér megyében is az RMDSZ önkormányzati képviselő jelöltjeinek rangsorolása. Magyarlapádon a jelölő közgyűlésre március végén került sor. 

A jelöltállítási közgyűlésen Kováts Krisztián, a Fehér megyei RMDSZ-elnök a 2008-as önkormányzati választáson elért eredményeket vázolta. Ekkor a Fehér megyei szórványközösség támogatásával 1 polgármester, 5 alpolgármester és 31 helyi tanácsos nyert mandátumot RMDSZ-színekben.

A közgyűlés ezután pozitívan értékelte a 29 éves Szabó Dániel jelölését a magyarlapádi polgármesteri tisztségre. A fiatal polgármesterjelölt több mint két éve a Magyar Ifjúsági Értekezlet Fehér megyei tagszervezetének elnöke.  Kováts Krisztián üdvözölte a közgyűlés döntését, majd beszédében kitért a júniusi választások fontosságára: „Az idei választások rendkívüli alkalmat biztosítanak, hogy megyénkben legalább két magyar anyanyelvű polgármesterre voksoljunk, akik a mi érdekeinkért küzdenek az önkormányzati apparátusokban. Fiatal és tehetséges jelöltekre van szükségünk” – nyilatkozta.

„Vissza kell szerezni a lapádiak bizalmát, vissza kell állítani a helyi közösség önbizalmát, csak így dönthetünk saját sorsunkról. Eddigi munkámmal, eredményeimmel továbbá kitűzött céljaimmal erre vállalkozom” – fejtette ki Szabó Dániel.

A Fehér Megyei RMDSZ április 3-án Nagyenyeden, április 4-én Péterfalván, valamint április 10-én Marosnagylak, Maroscsúcs és Maroskoppánd településeken nevesíti jelöltjeit a júniusi helyhatósági választásokra.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'