Szombat, 2018. október 20., 04.03
Emlékezetes szilveszteri mulatság Kisjenő-Erdőhegyen

Reggel hatig ropták a táncot

Reggeli 6 óráig mintegy 170-en kiváló hangulatban mulattak
Reggeli 6 óráig mintegy 170-en kiváló hangulatban mulattak

Mint az utóbbi években rendszeresen, idén is szilveszteri mulatságot szervezett a kisjenői RMDSZ-szervezet. A több mint 170 mulatni vágyó helybeli és környékbeli magyar és nem magyar a szakiskola ünneplőbe öltöztetett étkezdéjébe 20 órára gyülekezett. Közöttük ágyai, szapáryligeti, simándi, angyalkúti, aradi, borosjenői, gyulavarsándi, sőt svédországi, németországi és magyarországi vendég is került.

A szervezők mindenkit az ülésrend szerinti helyére vezettek, majd egy pohár Jagermeister elfogyasztásával indult a buli. Bíró Zoltán RMDSZ-elnök, fő szervező köszöntötte a vendégeket, ismertette a programot.

A vacsora előétellel indult, amit házi jellegű májas, tepertő, bőrsajt, szalámi, körözött-túró és olajbogyó tett ki. Utána erdélyi csorba, Bolos Ibolya szakácsnő specialitása következett, majd pecsenye, cordon bleu és hal követett savanyúság és krumplipüré társaságában. Közben fogyott a jófajta házi pálinka, majd vörös és fehér félszáraz bor az ELIT WINE Pincészettől, továbbá sör. Vacsora alatt tombolaszelvényeket lehetett vásárolni. Éjfél előtt tartották az első tombolahúzást, ami inkább vicces nyereményekből állt. Éjfélkor újévköszöntés pezsgővel, majd végignézték a szervezők által megrendelt, pazar tűzijátékot. Utána tánc, önfeledt mulatozás következett 1 óráig, amikor is újabb tűzijáték, illetve a magyar új év köszöntése után újfent bevonulva a terembe, megszólaltatták nemzeti imánkat. Közben Matei Mária házi süteményei és gyümölcs került az asztalra. Három óráig fergeteges buli, majd pihenésként a második tombolasorsolást szervezték. Az értékesebb nyeremények nagyobb szurkolást váltottak ki: MOL-üzemanyag kártyát nyert Békési Dávid, Kató András és Hule Mihály. A móka kedvért csak akkor vihették el a nyereményt, ha előbb egy leragasztott tetejű műanyag pohár pálinkát megittak. A pohár felbontásához csak a szájukat használhatták, ezért az ivászat komikus volta nagy sikert aratott. A fődíj, egy elektromos lábmelegítő Werkmann Levente, a Meteor énekes-gitárosa személyében lelt gazdára.

Reggel 5 órakor került asztalra a friss, házi sültkolbász és virsli, mustárral.

A jó szervezés, a remek zene, a finom ételek, italok és a kiváló társaság meghozta az eredményt: emlékezetes buli zajlott hajnali 6 óráig.

A szilveszteri mulatság sikeréért köszönet jár a szervezőknek, Bíró Zoltánnak és az RMDSZ helyi szervezetének, továbbá Bíró Márta, Ozsvár András, Varga László, Molnár Ferenc, Pálfi Debóra, Pálfi Patrícia, Csermus Emília, Liszi néni, Lovász Sándor, Kis-Nagy Zoltán csapattagoknak, Bolos Ibolya szakácsnőnek, a Meteor együttesnek, amely egész éjjel fergeteges ritmust diktált, továbbá mindazoknak, akik bármivel is hozzájárultak a rendezvény sikeréhez!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'