Kedd, 2019. február 19., 01.22

Régi-új igazgatók még három évig

Sikeresen vették a Ioan Slavici Klasszikus Színház és az Aradi Állami Filharmónia menedzseri tisztségére kiírt versenyvizsgát, így újabb három évig Bogdan Alexandru Costea (színház) és Doru Orban (filharmónia) lesz a kulturális intézmények igazgatója.

Mindkét meghirdetett tisztségre egyetlen jelöltként indultak, Bogdan A. Costea 9,14, Doru Orban 8,64-es minősítéssel sikeresnek bizonyult a versenyben.

A kulturális intézmények menedzsmentterveiről szóló két határozattervezetet a városi tanács következő, január 29-i ülésén bocsátják szavazásra.

A színházigazgató menedzsmenttervében rámutat arra, hogy a Ioan Slavici Klasszikus Színház nemcsak az aradi, az Arad megyei közösségért, hanem a szomszédos megyék (Temes, Bihar, Hunyad), valamint a magyarországi, határ menti román közösségekért is van.

„Intézményünk a következő három évben új irányokat céloz meg, szeretnénk minél hatékonyabban népszerűsíteni a színházba járást, ehhez minden elképzelhető eszközt be fogunk vetni, hogy minél szélesebb körben, minél több kategóriában és minél nagyobb területeken elérhetőbbé, hozzáférhetőbbé tegyük a színházat” – írja menedzsmenttervében Bogdan A. Costea.

Az Aradi Állami Filharmónia új igazgatójának egyik jövőbeni célja a hangversenyek rögzítése, archiválása egy audió-videókönyvtár formájában, és tervezi, hogy a koncertjegyeket online is meg lehessen vásárolni a jövőben a filharmónia honlapján.

„Legfőbb feladatom most az, hogy a Kultúrpalota előadótermét alkalmassá tegyük a publikum be-, illetve vissza fogadására, hogy a hangversenyeket és rendezvényeinket visszavigyük az eredeti helyszínre” – áll Doru Orban menedzsmenttervében.

A Filharmónia rehabilitálásának munkálatait 2015 júniusában kezdték el, de még máig sem értek a végére, annak ellenére, hogy már több ízben volt kiszabva határidő. Bár új orgonát terveznek állítatni, de még a közbeszerzési pályázatot sem írták ki.

Addig is, ameddig újból fogadóképes lesz a Kultúrpalota előadóterme, az Aradi Állami Filharmónia hangversenyeit a Hadsereg Házában vagy a Polgármesteri Hivatal Ferdinánd Termében tartja.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'