Kedd, 2018. október 16., 19.34

Rendhagyó borkóstoló, fogyatékkal élő fiatalokkal

Rendhagyó borkóstoló, fogyatékkal élő fiatalokkal
Rendhagyó borkóstoló, fogyatékkal élő fiatalokkal

Románia három legfelkészültebb borszakértője tartott közös, rendhagyó borkóstolót Temesváron, szeptember 30-án. Ádám Előd (Sepsiszentgyörgy), Kormos Zoltán (Kolozsvár) és Szakács-Orha Imre (Szatmár) jött Temesvárra, hogy az itteni borszeretőknek közösen adják hírül:  idén novemberben is lesz ROVINHUD borszalon.  

Mindhárman 3-3 bort hoztak, amelyeket a közönség vakon kóstolt – az üvegeken a címke el volt takarva –, majd megszavazta a kedvenceket: fehér, vörös és erősített borok kategóriában.

Persze a választott borok között voltak magyar borok is: Tokaj Nobilis – Barakonyi hárslevelű 2016, Karner Gábor – Vitézföld kékfrankos 2011 és Heumann Pince – cabernet franc 2013. Mindegyik nagy sikernek örvendett a zömével román közönség soraiban.

A rendezvény érdekessége, hogy a Ceva de Spus (Mondanivalónk van) Egyesület fogyatékkal élő fiataljai végezték a felszolgálást is, de az előkészületeket és az utómunkálatokat is.

„Egy újabb, rendhagyó és sikeres borkóstolót sikerült Temesváron szerveznünk, rendkívül felkészült szakemberekkel, hiszen Imre és Előd Master of Wine-tanulók, Zoltán pedig Ruszton (Ausztria) végezte WSET-diplomatanulmányait. A fogyatékos fiatalok kiválóan végezték a dolgukat, ismét bizonyítva, hogy alkalmasak a minőségi munka elvégzésére, ha képességeiknek megfelelő munkakörük van. Bizakodva nézünk a borszalon negyedik kiadása elé” – nyilatkozta Szövérdfi-Szép Zoltán fő szervező.

A ROVINHUD borszalon idén november 17–19. között kerül megrendezésre a Temesvár Szállodában, 31 boros kiállítóval és 9 mesterkurzussal.

A kiállítók között az erdélyi magyar érdekeltségű pincészetek mellett itt lesz Pannonhalmáról a Cseri Pincészet, illetve az udvarhelyi Big Wine kereskedés, mely kizárólag csak magyarországi borokat importál.

Mesterkurzust fog tartani a tokaji Barta Károly, Tokaj leghíresebb dűlőjének, az Öreg-Királynak a kiemelkedő száraz furmintjaival, de lesz édes szamorodni és 6 puttonyos aszú is. A szatmári Szakács-Orha Imre pedig Toscana csúcsborait mutatja majd be.

A belépők ára idén sem emelkedik: 50 lej lesz pénteken, 70 lej pedig szombaton és vasárnap. A belépő tartalmazza a Schott&Zwiesel kristály kóstolópoharat, kb. 250 bor korlátlan fogyasztását, illetve kiegészítő jegy ellenében lehetőség van a mesterkurzusokon való részvételre is.

Bővebb információk a www.rovinhud.ro oldalon kaphatók.

 

Szövérdfi-Szép Zoltán fő szervező


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'