MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 10.21

Rendhagyó borkóstoló, fogyatékkal élő fiatalokkal

Rendhagyó borkóstoló, fogyatékkal élő fiatalokkal
Rendhagyó borkóstoló, fogyatékkal élő fiatalokkal

Románia három legfelkészültebb borszakértője tartott közös, rendhagyó borkóstolót Temesváron, szeptember 30-án. Ádám Előd (Sepsiszentgyörgy), Kormos Zoltán (Kolozsvár) és Szakács-Orha Imre (Szatmár) jött Temesvárra, hogy az itteni borszeretőknek közösen adják hírül:  idén novemberben is lesz ROVINHUD borszalon.  

Mindhárman 3-3 bort hoztak, amelyeket a közönség vakon kóstolt – az üvegeken a címke el volt takarva –, majd megszavazta a kedvenceket: fehér, vörös és erősített borok kategóriában.

Persze a választott borok között voltak magyar borok is: Tokaj Nobilis – Barakonyi hárslevelű 2016, Karner Gábor – Vitézföld kékfrankos 2011 és Heumann Pince – cabernet franc 2013. Mindegyik nagy sikernek örvendett a zömével román közönség soraiban.

A rendezvény érdekessége, hogy a Ceva de Spus (Mondanivalónk van) Egyesület fogyatékkal élő fiataljai végezték a felszolgálást is, de az előkészületeket és az utómunkálatokat is.

„Egy újabb, rendhagyó és sikeres borkóstolót sikerült Temesváron szerveznünk, rendkívül felkészült szakemberekkel, hiszen Imre és Előd Master of Wine-tanulók, Zoltán pedig Ruszton (Ausztria) végezte WSET-diplomatanulmányait. A fogyatékos fiatalok kiválóan végezték a dolgukat, ismét bizonyítva, hogy alkalmasak a minőségi munka elvégzésére, ha képességeiknek megfelelő munkakörük van. Bizakodva nézünk a borszalon negyedik kiadása elé” – nyilatkozta Szövérdfi-Szép Zoltán fő szervező.

A ROVINHUD borszalon idén november 17–19. között kerül megrendezésre a Temesvár Szállodában, 31 boros kiállítóval és 9 mesterkurzussal.

A kiállítók között az erdélyi magyar érdekeltségű pincészetek mellett itt lesz Pannonhalmáról a Cseri Pincészet, illetve az udvarhelyi Big Wine kereskedés, mely kizárólag csak magyarországi borokat importál.

Mesterkurzust fog tartani a tokaji Barta Károly, Tokaj leghíresebb dűlőjének, az Öreg-Királynak a kiemelkedő száraz furmintjaival, de lesz édes szamorodni és 6 puttonyos aszú is. A szatmári Szakács-Orha Imre pedig Toscana csúcsborait mutatja majd be.

A belépők ára idén sem emelkedik: 50 lej lesz pénteken, 70 lej pedig szombaton és vasárnap. A belépő tartalmazza a Schott&Zwiesel kristály kóstolópoharat, kb. 250 bor korlátlan fogyasztását, illetve kiegészítő jegy ellenében lehetőség van a mesterkurzusokon való részvételre is.

Bővebb információk a www.rovinhud.ro oldalon kaphatók.

 

Szövérdfi-Szép Zoltán fő szervező


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'