MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 12.15

Rover és Padel voltak a Climathon sztárjai

Climathon 2017: a legjobb ötleteket bemutató csapatok
Climathon 2017: a legjobb ötleteket bemutató csapatok

A Bánság fővárosában második alkalommal szervezték meg a Climathon nevű maratoni eseményt, ahol helyi feltalálók mutatták be a klímaváltozás káros következményeinek csökkentésére irányuló ötleteiket. A Climathont a világ 120 városában egy időben szervezték meg, a temesvári rendezvény főszervezője volt a Temes megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara, a CLIMATE KIC klímainnovációs program romániai partnere, a Banat IT Egyesülettel partnerségben.

A City Business Centre irodaházak Startup Hub létesítményében megszervezett 24 órás rendezvény során a résztvevők meghallgatták Iosif Boroș, Teodora Borghoff és Dan Stoian műépítész előadásait, majd egy brainstorming-ra került sor, ahol két kezdeményezés kristályosodott ki, amelyeket bemutattak a zsűrinek. A Rover nevű robot nehezen megközelíthető, káros anyagoktól szennyezett, egészségtelen helyszíneken képes különféle adatokat, információkat gyűjteni. A Padel egy olyan alkalmazás, amely elősegíti a kerékpárok használatát, visszaszorítva az autós közlekedést. A rendszer virtuális fizetőeszközök használatát is lehetővé teszi, amelyek utóbb valós megtakarításokat eredményezhetnek. A ötleteket kidolgozó csapatokat díjazták, és segítik őket ötleteik megvalósításában.

A Climathonról további információkat szolgáltat Cristina Bădulescu kamarai CLIMATE KIC-koordonátor, tel.: 0372-185-286, e-mail: cbadulescu@cciat.ro.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'