JelenHaz
Vasárnap, 2019. március 24., 02.47
A kínai nagykövet látogatása Pécskán

Sajtóértekezlet, üdvözlő beszédek

A kínai nagykövetet – balról a negyedik – Antal Péter polgármester fogadta – a nagykövet balján – a fiatalok kenyérrel és sóval kínálták
A kínai nagykövetet – balról a negyedik – Antal Péter polgármester fogadta – a nagykövet balján – a fiatalok kenyérrel és sóval kínálták

Tegnap valamivel 15 óra után érkezett pécskai látogatására felesége társaságában őexcellenciája Xu Feihonk, a Kínai Népköztársaság bukaresti nagykövete. A Városháza előtt Antal Péter polgármester fogadta, köszöntötte a magas rangú vendéget, akit helybeli szokás szerint, a népviseletbe öltözött magyar és román fiatalok kenyérrel és sóval kínáltak meg. Antal Péter már a bemutatkozáskor elmondta: Pécskán igen jó viszonyban élnek együtt a románok, a magyarok és más nemzetiségűek.

A kínai nagykövet a városháza tanácskozó termében találkozott a városi tanács tagjaival, köztük Miodrag Stanoiov alpolgármesterrel, valamint a kínai vendégeket elkísérő aradi vendégekkel.

Az egybegyűlteket Antal Péter polgármester köszöntötte, örömének adott hangot a megtiszteltetésért, amiért őexcellenciája, Xu Feihong Pécskára látogatott. Amint hozzáfűzte, Pécskán eddig két kínai befektető telepedett meg, és nagyon reméli, hogy a Pécskai Pro-Kína Club felavatásával további kínai befektetők is kedvet kapnak a helybeli ipari parkban történő vállalkozásuknak a felvirágoztatásához. Ehhez Pécska Város Tanácsa és Polgármesteri Hivatala a legjobb feltételeket biztosítja.

Xu Feihong válaszbeszédében közbenjárását, illetve teljes támogatását ígérte a kínai befektetőknek Pécskára történő irányításában.

A továbbiakban prof. dr. Lizica Mihuţ adott örömének, amiért az általa vezetett Aurel Vlaicu Egyetemnek sikerült közvetítő szerepet játszania a kapcsolatfelvételben.

Andó András, az Arad Megyei Tanács részéről tolmácsolta Iustin Cionca tanácselnök üdvözletét és jókívánságait.

Miután Antal Péter polgármester ismertette a további programot, véget vetett a sajtóértekezletnek. A kínai nagykövet pécskai programjára visszatérünk.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'