MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 02.48
Máltai Bál 2010

Segíts, hogy segíthessünk!

Idén február 6-án 13. alkalommal rendezte meg, a Máltai Segélyszolgálat nagyenyedi fiókszervezete a Máltai farsangi bált.

Egy nagyon kellemes este volt, igazi farsangi hangulatot teremtve a résztvevőknek. A gazdasági válság, bizony Nagyenyedre is rányomja a bélyegét, a nagy sportcsarnokot nem lehetett volna megtölteni, így hát a bál András Emil – nagyenyedi vállalkozó és egyben a bál egyik szponzora, aki már évek óta segít, hogy ezek az összejövetelek minél sikeresebbek legyenek – Logos nevű panziójának egyik termében lett megrendezve.

Az est első fellépői, a Bethlen Gábor Kollégium végzős diákjai voltak, akik Lőrincz Zoltán és Gertrúd irányításával, gyönyörű táncokkal kápráztatták el a bál résztvevőit. A szokáshoz híven a táncos fiúk fekete öltönyben, míg a lányok földig érő hófehér mennyasszonyi ruhában jelentek meg, mint igazi elsőbálozók.

A kollégium diákjait egy tehetséges ifjakból álló tánccsoport követte, nevük Sunrise, avagy napkelte. Kifinomult lépéseikkel, szép és színes ruháikkal, ahogy a nap is, feltűnést keltettek, fényt hoztak a terembe.

Cezar Firu, a kolozsvári és gyulafehérvári román rádió tudósítója, a bál bemondójaként szórakoztatta az egybegyülteket és konferálta fel a fellépőket.

Fari P. Ilona, a nagyenyedi fiókszervezet vezetője köszöntötte a résztvevőket, majd átadta a szót Nagyenyed polgármesterének, Mihai Horaţiu Josannak, aki nem csak polgármesterként érkezett ide, hanem mint régi máltai tag és egyben a bál egyik fővédnöke. Őt követte Krecsák Adalbert, szintén máltai tag, majd Ugron Béla, a Máltai Lovagok kárpát-medencei elnöke, ki már régi barátként tér vissza városunkba. Jelen volt még Barla Zsuzsa, a Máltai Segélyszolgálat országos főtitkára – a Máltai Főtitkárság is testületileg részt vett a rendezvényen, de képviseltette magát az aradi fiókszervezet is.

Második alkalommal került átadásra a Filantróp díj. E díjban azokat a máltai tagokat részesítik, akik önfeláldozó munkával segítik a szervezetet. Idén kitüntetésben részesült dr. Bárányi Ferenc és dr. Bárányi Ildikó, a szervezet országos megalapítói, kik Temesváron egy mai napig komoly és erős szervezetet működtetnek. Ők, a „keresztszülők”, az ők segítségükkel létesült 16 évvel ezelőtt a nagyenyedi fiókszervezet.

Másik kitüntetett: Vásárhelyi Irén, nyugalmazott tanítónő, a nagyenyedi fiókszervezet egyik alapító tagja, ki hűséges, önfeláldozó munkájáért részesült e díjban.

Barátok, szponzorok – akik a 13 év alatt mindig visszajárnak, nem csak Nagyenyedről, hanem Gyulafehérvárról és vidékről – idén is jelen voltak. Godorogea koktélbárral tette színesebbé az estét, Fülöp Szabolcs 2 virágcsokorral szponzorizált – e két virágcsokrot árverésre bocsátották, egyiket Cosmin Covaciu, míg a másikat Csép Tamás ajándékozhatta feleségének. A Corina cukrászda süteményekkel járult hozzá a bálhoz, Miclea Arghil Gyulafehérvárról, a Molnár család, valamint Csép Tamás, most is besegített a szervezésbe. Covaciu Elena, az Ipec igazgatónője mindig segít, hogy a tombolakészlet minél színesebb legyen. Almási Olga a kisiratosi szervezet részéről szponzorizálta a bált. A zenét Váradi József szolgáltatta.

A jótékonysági bálon begyült pénzzel folytatni lehet azt a programot, amelynek révén 50 szegény embernek biztosítják egy évig naponta a kenyéradagot, amit a Székely Attila tulajdonában lévő Nelli cégnél válthatnak ki.

Egy kellemes este, zenével, tánccal, jókedvvel, és persze a terem a terem telis-tele adakozni vágyó, jószívű emberekkel.

Horváth Enikő


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'