MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 11.40

SeptemberFest és az Ősz Mosolya Nagyenyeden

SeptemberFest és az Ősz Mosolya Nagyenyeden
SeptemberFest és az Ősz Mosolya Nagyenyeden

Szeptember 17–19. között tartották Nagyenyeden a SeptemberFest és az Ősz Mosolya rendezvényeket. Az első a Iuliu Maniu utcán volt, a második pedig a jelenlegi Róma téren (régi autóbusz állomás, Széna tér). 

Az Ősz Mosolya, a helyi tanács és a Polgármesteri Hivatal által volt megrendezve, és a helyi meg a környékbeli kistermelőket „célozta meg”. Aki a Róma téren járt e három nap, megtekinthette a kistermelők kiállítását, az enyedi iskolás és óvódás gyerekek festménykiállítását. De nemcsak a gyerekek festményeit lehetett látni, hanem a gyerekek előadásait is, mivel az iskolák és óvodák műsorokkal léptek fel. Többek között fellépet a nagyenyedi magyar óvoda tánccsoportja, a csombordi Pipacsom együttes és a közismert Melodis együttes. S volt mit látni, a csombordi rózsatermelőknek gyönyörű standjaik voltak, de meg lehetett nézni Varga Gergely Loránd mézkiállítását, vagy a nagyenyedi borászok standját, s nem utolsó sorban a Bartos Róbert Tibor BC Heroes kosárlabdacsapatát is megismerhették. E csapatról tudni kell, hogy kolozsvári székhelyű, de jó pár enyedi játékos is helyet kapott benne, s már több országos turnén is szerepelt. A nagyenyedi Máltai Ifjúsági Csoport finom palacsintákat sütött, a Melinda Panzió ingyenesen gulyást szolgáltatott a jelenlévőknek, a csombordi Juhászok Egyesülete pedig egy finoman elkészített bárányt ajánlott fel. A Iuliu Maniu utcán zajlott a SeptemberFest. E rendezvénynek a főtámogatója, a Grill&Bar-B-Q Jánosnál cég volt, amelynek tulajdonosa a szatmárnémeti Krajnik János. Aki e három nap alatt ellátogatott a rendezvény helyszínére esténként koncerteken vehetett részt, de vásárolhatott fényszóró-éneklő kardtól kürtőskalácsig mindent, amit ilyenkor szoktak árusítgatni az ország sok részéből összegyűlt árusok. A rendezvény különleges vonzópontja volt a cheyenne származású indián együttes, aki nem színpadon, hanem az utca egyik sarkában meghúzódva énekelt! Kora délelőttől estig nagy tömeg hallgatta az indián zenét.

A korábbi években sokkal több látogatója volt az ilyen rendezvénynek, de az is igaz, hogy sokkal ismertebb nevek léptek fel az akkori koncerteken. Idén sajnos nagyon gyenge koncertek voltak, kivéve a magyarlapádi Pirospántlikás együttes fellépését, amely nagyon lelkes előadással lepte meg a nézőket.

Remélhetőleg jövőre jobban fog sikerülni a rendezvény, akkorra a válság már „elhagyja” környékünket, hogy az embereknek ne kelljen összeszorult szívvel gondolniuk a holnapi napra, a megélhetésre.

Érsek Attila


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'