Szerda, 2018. október 17., 14.59

SeptemberFest és az Ősz Mosolya Nagyenyeden

SeptemberFest és az Ősz Mosolya Nagyenyeden
SeptemberFest és az Ősz Mosolya Nagyenyeden

Szeptember 17–19. között tartották Nagyenyeden a SeptemberFest és az Ősz Mosolya rendezvényeket. Az első a Iuliu Maniu utcán volt, a második pedig a jelenlegi Róma téren (régi autóbusz állomás, Széna tér). 

Az Ősz Mosolya, a helyi tanács és a Polgármesteri Hivatal által volt megrendezve, és a helyi meg a környékbeli kistermelőket „célozta meg”. Aki a Róma téren járt e három nap, megtekinthette a kistermelők kiállítását, az enyedi iskolás és óvódás gyerekek festménykiállítását. De nemcsak a gyerekek festményeit lehetett látni, hanem a gyerekek előadásait is, mivel az iskolák és óvodák műsorokkal léptek fel. Többek között fellépet a nagyenyedi magyar óvoda tánccsoportja, a csombordi Pipacsom együttes és a közismert Melodis együttes. S volt mit látni, a csombordi rózsatermelőknek gyönyörű standjaik voltak, de meg lehetett nézni Varga Gergely Loránd mézkiállítását, vagy a nagyenyedi borászok standját, s nem utolsó sorban a Bartos Róbert Tibor BC Heroes kosárlabdacsapatát is megismerhették. E csapatról tudni kell, hogy kolozsvári székhelyű, de jó pár enyedi játékos is helyet kapott benne, s már több országos turnén is szerepelt. A nagyenyedi Máltai Ifjúsági Csoport finom palacsintákat sütött, a Melinda Panzió ingyenesen gulyást szolgáltatott a jelenlévőknek, a csombordi Juhászok Egyesülete pedig egy finoman elkészített bárányt ajánlott fel. A Iuliu Maniu utcán zajlott a SeptemberFest. E rendezvénynek a főtámogatója, a Grill&Bar-B-Q Jánosnál cég volt, amelynek tulajdonosa a szatmárnémeti Krajnik János. Aki e három nap alatt ellátogatott a rendezvény helyszínére esténként koncerteken vehetett részt, de vásárolhatott fényszóró-éneklő kardtól kürtőskalácsig mindent, amit ilyenkor szoktak árusítgatni az ország sok részéből összegyűlt árusok. A rendezvény különleges vonzópontja volt a cheyenne származású indián együttes, aki nem színpadon, hanem az utca egyik sarkában meghúzódva énekelt! Kora délelőttől estig nagy tömeg hallgatta az indián zenét.

A korábbi években sokkal több látogatója volt az ilyen rendezvénynek, de az is igaz, hogy sokkal ismertebb nevek léptek fel az akkori koncerteken. Idén sajnos nagyon gyenge koncertek voltak, kivéve a magyarlapádi Pirospántlikás együttes fellépését, amely nagyon lelkes előadással lepte meg a nézőket.

Remélhetőleg jövőre jobban fog sikerülni a rendezvény, akkorra a válság már „elhagyja” környékünket, hogy az embereknek ne kelljen összeszorult szívvel gondolniuk a holnapi napra, a megélhetésre.

Érsek Attila


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'