Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Hétfõ, 2019. október 14., 15.54

Sikeres évre tekintett vissza a Bánsági Kárpát Egyesület

Családi fotó a BKE közgyűlés résztvevőivel
Családi fotó a BKE közgyűlés résztvevőivel

A Magyar Ház Civil termében szombaton tartotta meg évi rendes közgyűlését a Bánsági Kárpát Egyesület, amelynek 46 Temes és Arad megyei, valamint magyarországi tagjából 27-en képviseltették magukat a találkozón. 

Illés Mihály BKE-elnök vetített képes beszámolójából kiderült, hogy eseményekben gazdag, sikeres évet zárt az ország nyugati megyéinek egyetlen önálló magyar turistaegyesülete. A BKE tavaly ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját és az országos szervezet, az EKE megalapításának 120. évfordulóját. Ez alkalommal, pályázati támogatással, sikerült megjelentetni a Temesi Bánság Turista Kalauzát, a BKE saját kiadványát és újból kiadni a Délvidéki Kárpát-Egyesület XIX. századvégi Kalauzát. A jubileumi rendezvények mellett négy magashegyi, hét hegyi és hét kerékpáros, valamint két fotótúrán vett részt a BKE tagsága. Örvendetes hírt közölt a tagsággal Illés Mihály elnök: a sikeres fiatalításnak köszönhetően a tagság átlagéletkora 45 évre csökkent és immár a legnépesebb a 20-40 évesek korosztály az állandó BKE-tagok körében. A jelenlevők valamennyien egyetértettek abban, hogy az egyesület jövőjét a fiatalok jelenti, ezért a Bartók Béla Líceum mellett a jövőben a Gerhardinum Katolikus Líceumban is népszerűsíteni szeretnék a BKE tevékenységét.

A közgyűlés bizalmat szavazott Illés Mihály elnöknek és az öttagú elnökségnek. A természetjárást, honismeretet és a környezetvédelmet zászlajára tűző Bánsági Kárpát Egyesület tevékenységéről, idei túratervéről részletes információk találhatók az egyesület honlapján (www.ekeban.ro).

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: kladiva / Hétfõ, 2012. február 20., 13.59 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Gratulálok és sok sikert kívánok a továbbiakban is!

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'