JelenHaz
Kedd, 2019. július 16., 07.25

Sikeres II. Lavandair Levendula Napok Majláthfalván

Ha a szervezők, de a vendégek is elégedettek voltak, folytathatja hódító útját a Lavandair Program
Ha a szervezők, de a vendégek is elégedettek voltak, folytathatja hódító útját a Lavandair Program

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre Majláthfalván a II. Lavandair Levendula Napok rendezvénysorozat, amit a szervezők Lavandair Pick U (vagyis szedd magad) névre kereszteltek el. Idén is, a tavalyi évhez hasonlóan, nagyon nagy volt az érdeklődés. A szervezők több mint 2000 látogatóra számítottak a részt venni vágyó feliratkozott személyek alapján. Sajnos, a szombati esős idő sok látogatót elriasztott, de azért akadtak bőven bátor levendula-imádók, akik a rossz idő ellenére is kilátogattak a majláthfalvi levendulásba, hogy megtöltsék aratózacskóikat frissen, saját kezűleg szedett levendulával.

A helyszínre kilátogatók, a levendula szüretelésén kívül, megkóstolhatták a híres majláthfalvi bográcsos birkapaprikást – aminek a különlegesen finom izét a Mjláthfalván készitett, messze földön híres őrölt fűszerpaprika adja meg –, vagy akár lovagolhattak is Kardos István helybeli gazdának köszönhetően, akinek a szervezők ezúton is szeretnének köszönetet mondani. Ezen kívül a szervezők gondoltak a vegetáriánus ételeket, a frissen őrölt kávékülönlegességeket, a természetes kozmetikumokat, valamint a kézműves kiegészítőket kedvelőkre is. Mert minden fent említett készítménynek egy-egy sátor volt kialakítva a levendulamezővel szembeni vásártéren.

Az idei Lavandair levendula napok csúcspontját a rendezvényt záró „Dreams Cvartett" vonós négyes által előadott egyórás koncert jelentette, ami igen nagy sikernek örvendett a hallgatóság körében.

A rendezők ezúton is szeretnének köszönetet mondani minden kedves látogatónak az eseménybe vetett bizalmukért, valamint minden egyes kiállítónak, akik termékeikkel és munkájukkal hozzájárultak a rendezvény színvonalának emeléséhez és sikeréhez – tudtuk meg Konti Andreától és Zsolttól, a Lavandair Program ötletgazdáitól, szervezőitől. 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'