Fölszálott a páva

JelenHaz
Szombat, 2019. október 19., 18.46

Sikeres Máltai nyílt nap Aradon

A betérőket édes hagymával díszített zsíros kenyérrel, teával és kávéval kínálták meg, tetszés szerint válogathattak a kirakodó vásár anyagából
A betérőket édes hagymával díszített zsíros kenyérrel, teával és kávéval kínálták meg, tetszés szerint válogathattak a kirakodó vásár anyagából

Az Aradi Magyar Napok programjában folyó év szeptember 27-én, pénteken 11–16 óra között a Máltai Szeretetszolgálat Aradi Szervezete megtartotta a hagyományos nyílt napot, amit immár 9 éve rendszeresen megszerveznek.

Erre a napra a sajtó közvetítésével, illetve személyes meghívás alapján várták a nyilvántartásukban szereplő rászorultakat, a nagycsaládok tagjait, a kisnyugdíjasokat, az időseket, az egyedülállókat, az éjjeli menedékhely vezetőségét és lakóit, az utcagyerekeket, akik a jelenleg futó projektjüknek a résztvevői.

A program lebonyolításáért köszönet jár az önkéntes Máltai tagoknak, akik nem csupán szervezték, hanem a munka oroszlánrészét is magukra vállalták, hogy ezen a napon minden résztvevő jól érezze magát. Éreztetni kívánták a rászorulókkal, hogy egy nagy családhoz tartoznak, ahol mindenkit tisztelnek, becsülnek, szeretnek.

A „Segíts, hogy segíthessünk!” elv kiválóan érvényesült, mert az önzetlen támogatók, szponzorok a nevük említése nélkül ezúttal is segítettek. A szervezőket örömmel tölti el a tény, hogy minden évben újabb felajánlók, támogatók jelentkeznek a Máltai Nyílt Napokra. Közülük mindenképp említésre méltó a zimándújfalui Náhlik Mária és férje, valamint a kedves lányuk, Blanka adománya: a saját zöldségtermesztő vállalkozásukból előre megsütött padlizsánt, kápia-paprikát és vöröshagymát ajánlottak fel ingyen. Ebből a székház udvarán felállított üstben idén is sikerült zakuszkát készteni a rászorulóknak. Az önzetlen felajánlók adományát, illetve munkájukat Isten fizesse meg!

Az idei nyílt nap folyamán mintegy 65 személy fordult meg a máltások asztalainál. A Máltai tagok a látogatókat citromos teával, kávéval, édes-hagymával díszített zsíros kenyérrel, valamint a hagyományos palacsintával kínálták meg a látogatókat.

A program alatt különböző használati cikkek, játékok, ruházati cikkel, egyéb ajándékok voltak kiállítva kirakodó vásár formájában, ahol mindenki a tetszése, az ízlése, illetve igénye szerint válogathatott. Távozáskor minden látogató otthoni fogyasztásra egy-egy adag frissen készült zakuszkát kapott.

Farkas Viktória elnök mindenkinek megköszöni a munkáját, a segítségét, valamint a szívből jövő szeretetet, amit a Máltai nyílt napon mindannyian megéltek. 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'