MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 19.38

Sikeres nemzetközi íjászverseny Kisjenőn

Pillanatkép az íjászversenyről
Pillanatkép az íjászversenyről

Január 6-án, szombaton az ország öt településén is fedett pályás íjászversenyt tartottak egy időben. Korond, Belcești, Nagyszeben és Bukarest mellett a kisjenői Phoenix Archery Íjászklub is csatlakozott ehhez a versenysorozathoz a román szakszövetség szervezésében. A versenyre a városi sportcsarnokban került sor, ahol 22 magyarországi és mintegy 60 romániai – többek között aradi, nagyváradi, temesvári és lugosi – íjász ragadott íjat és mérette meg magát a különböző kategóriákban.

A regisztrációt követően a megjelent íjászokat négy csoportra osztották, majd a szabályok ismertetése után, kilenc óra környékén kezdetét vette a verseny. A nap folyamán a szervezők zsíros kenyerekkel, kávéval, illetve teával kínálták a versenyzőket, a szünetekben mindenki előfizethetett egy nagy adag töltött káposztára is.

A helyi eredmények összesítése után minden kategóriából országos bajnokot hirdettek. A kisjenői sportklub íjászai országos szinten három aranyérmet és négy bronzérmet szereztek, de volt olyan kategória is, amelyben magyarországi íjász állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A versenysorozat összesített eredményei megtalálhatóak a román íjászszövetség hivatalos oldalán. (http://www.arcusonline.ro/Results.aspx?ConId=107).

Az este hét órakor kezdődő díjátadón a polgármesteri hivatal képviseletében Florina Scorte jegyző és Chereji Flavius városi tanácsos közreműködésével átadták a helyi és az országos bajnokságot Kisjenőn megnyerő versenyzőknek járó érméket és emléklapokat. A díjátadó után a tombolahúzás következett, amelynek a főnyereménye egy meghívó volt a „Kárpátok Trófeája” elnevezésű szezonzáró versenyre.

Köszönettel tartozunk Gheorghe Burdan polgármester úrnak és a városi tanácsnak a hathatós támogatásért, a sportklub tagjainak az odaadó és kitartó munkáért, valamint minden jó szándékú embernek, aki bármivel is hozzájárult a verseny sikeres lebonyolításához.

Kép és szöveg

 

Kis Nagy Zoltán


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'