https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Csütörtök, 2019. szeptember 19., 16.26
Mentőakciókat szimuláltak

Sikeres polgárvédelmi gyakorlat Borossebesben

Gátépítés közös erővel
Gátépítés közös erővel

Ügyesen hajtották végre a polgárvédelmi gyakorlatokat a Körös 2008 program keretében a borossebesi, hagymási, árkosi, ignafalvi, karándi, béli és bélkirálymezői (Caiva) települések polgárvédelmis képviselői; a szimulálásokra június 18–19-e között került sor Borossebesben.

Az eljátszott mentőakciókon az Arad Megyei Sürgősségi Felügyelőség borosjenői, borossebesi és honctői alegységei is részt vettek.

A megyei sürgősségi felügyelőség parancsnoka, Ioan Bogdănescu főfelügyelő sikeresnek könyvelte el a kétnapos „bevetéseket”, és mint elmondta: meggyőződött arról, hogy tűzoltóik fel vannak készülve egy esetleges katasztrófára is.

Különféle „forgatókönyveket” mutattak be, elsőként, árvízvédelmi intézkedéseket hoztak, zsákokból gátat építettek a Fehér-Körös partján. Ezzel párhuzamosan szivattyúkkal pumpálták a veszélyes szinteket elért vizet. Másik misszió volt egy holttest megkeresése és kiemelése egy Borossebes környéki tóból, végül pedig élettelen személyt kellett kihúzni a kútból.

A gyakorlatokon kint voltak a rendőrség, mentősök, csendőrség emberei is, illetve a Körösök Nagyváradi Igazgatóságának a képviselői.

Mindezzel a polgárvédelmiek és tűzoltók gyorsaságát, hatékonyságát mérték, a szimulálások vezetői elégedetten távoztak a „táborból”.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'