JelenHaz
Péntek, 2019. február 22., 20.43

Sikeres télűző előadás Pécskán

A Bojtocska gyermekjátékokkal mutatkozott be, de a Kisboglárka tánca is gyermekjátékon alapult
A Bojtocska gyermekjátékokkal mutatkozott be, de a Kisboglárka tánca is gyermekjátékon alapult
Szombaton délután került sor a pécskai Búzavirág néptáncegyüttes idei első előadására, „Ég a kisze, lánggal ég” címmel, amelynek műsorában farsangi, télűző szokásokat elevenítettek fel sok-sok énekkel, tánccal színesítve.

A jelenlévőket Engi Márta Ildikó, a Búzavirág Egyesület elnöke és a néptáncegyüttes művészeti vezetője köszöntötte, majd mind a négy csoport fellépett a Doru Ioan Petescu Művelődési Ház színpadán.
A legkisebbek, a Bojtocska tagjai gyermekjátékokat mutattak be, szintén gyermekjátékokra alapult a Kisboglárka csoport két tánca is. A koreográfiákat Pap Enikő állította össze, betanításukban Sisa Csenge és Bleicziffer Karina segített.
A Nagyboglárka csoport két tánckoreográfiát is együtt mutatott be a Búzavirág csoporttal, sikeresen. 
Az előadás hagyományos kiszebáb-öltöztetéssel indult, később tréfás jeleneteknek lehetett tanúja a közönség a legnagyobbak előadásában, amelyekben vőlegény, lánynak öltözött legény és pap is szerepelt. A pörgős cigánytánc sem maradt ki, a műsor végén pedig a táncosok cetliket tettek a kisze kötőjébe mindazzal a rosszal, amitől ebben az évben szabadulni akarnak. A farsangi előadás sikerét nagyban emelte az élő zenei kíséret, amelyet a Talléros zenekar biztosított.

Sinka Pál

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'