JelenHaz
Hétfõ, 2019. július 15., 23.02
Aszfaltozás Déva környékén

Sima nyalakodás

Naivnak bizonyultak azok, akik a tavalyi év vége felé azt remélték: a maró- és aszfaltozógépek eltűnésével véget ér a 7-es főút Déva körüli szakaszának javítása.

A reménykedésre adott okot az is, hogy a megye más, ha nem is ennyire, de szintén forgalmas országútjaihoz képest, a DN7 igazi táncparkettnek számít. Kivéve persze a Szászváros környéki szakaszt, ahol a polgármester a kormányon lévők szerint politikai „ízlésficamban” szenved, ezért akármennyit könyörög, tiltakozik: a városán áthaladó országút félméteres gödreit azért sem tömik be.

Annál több aszfalt pocsékolódik a Déva-Szántóhalma közti, 2-3 kilométeres szakaszra, amit már fényesre nyaltak. De úgy látszik nem eléggé. Ahogy kimelegedett, újra nekiszöktek a legények, és kegyetlenül húzzák a már nem tudni hányadik aszfaltréteget ez útszakaszra. Úgyszintén kedvenc munkálkodó helyük Marosillye környéke, ahol kitartó türelemmel javítják a Maros-hidat, amit állítólag április 12-13-án végre le is aszfaltoznak. Először. E két napra le is állítják a forgalmat errefelé, kerülőutakra terelve az autókat. A 7,5 tonnásnál nagyobb kamionok elvileg már most sem lenne mit keressenek Marosillye és Déva között: az útjavítók a Maros jobb partján haladó sovány megyei utat kínálták alternatívaként számukra. Persze ezt a variánst már nem lehet komolyan venni, hiszen azok a sofőrök, akik tavaly nyáron végigkínlódták a szóban forgó, szép tájakon vezető, de csupa kanyar utacskát, biztos, hogy szívesebben vállalják a főúti viszontagságokat. Bár az élet itt sem leányálom.

Az utóbbi napokban csúcsidőben, azaz déli egy órától délután hatig körülbelül egy órába telik kivergődni a város központjából Szántóhalmáig. Persze ehhez hozzájárul Déva polgármesterének jóindulata is, aki együttérzésből szintén aszfaltozni kezdte a város központját, így már a belvárosban elkezdődik a kálvária. S hogy ez meddig fog tartani? Hivatalosan már március 31.-én véget kellett volna érjen a 7-es főút Déva körüli szakaszának javítása. Reálisan nézve csupán az őszi választások vethet(né)nek véget e cirkusznak.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'