Szombat, 2018. október 20., 11.21

Sokan közösségben köszöntötték az újévet

Szabó Ferenc zenekara szolgáltatta a talpalávalót
Szabó Ferenc zenekara szolgáltatta a talpalávalót

Több száz temesvári magyar köszöntötte együtt az újévet a Szinkron és a 4+2 Asszinkron zenekarok óévbúcsúztató bálján, amelyekre a magyar színház nagytermében és rendhagyó módon a Valahia étteremben került sor szilveszter éjszakáján.

Szűknek bizonyult a Csiky Gergely Állami Magyar Színház nagyterme a szilveszteri bál résztvevői számára, akik nemcsak a nézőteret és a színpadot, hanem a kulisszák mögötti teret is megtöltötték erre a különleges alkalomra. A Szinkron együttes jó hangulatú szilveszteri mulatságán mintegy kétszázötven temesvári magyar vett részt, köztük mintegy 50-60 gyerek. Szabó Ferenc főszervező, a zenekar vezetője lapunknak elárulta, hogy a legfiatalabb „első bálozó” a saját négy hónapos unokája volt!

A bálozók 12 órakor az újévre koccintottak, majd sokan kimentek tűzijátékot nézni az Opera térre. „Magyar” éjfélkor a résztvevők együtt énekelték el a himnuszt, majd Kovács Zsombor evangélikus lelkipásztor lelkeket megérintőszavalatával, a  Szózat halhatatlan soraival köszöntötték az újévet. A hajnali két óra után kezdődő tombolahúzáson értékes nyeremények kerültek kisorsolásra, a fődíj egy japán márkájú színes televízió készülék volt. A bálozók fergeteges hangulatban hajnalig táncoltak a Szinkron zenekar minden igényt kielégítő változatos zenéjére.

A 4+2 Asszinkron zenekar hívei, a Kohézió Egyesület baráti köre rendhagyó módon nem az Ifjúsági Házban, hanem a Valahia étteremben búcsúztatták a 2017-es esztendőt. A fergeteges hangulatú szilveszteri mulatság résztvevői számára a talpalávalót a 4+2 Asszinkron zenekar szolgáltatta, ezúttal sem maradt el a szilveszteri bolondozás, konfettieső, tombolasorsolás és hajnalig tartó tánc.

Együtt búcsúztatták az óévet szilveszter éjszakáján a lugosi és a zsombolyai magyar közösség tagjai is.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'