MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 02.49

Sokszínűség Kupa Újszentesen

A tavalyi Sokszínűség Kupán ezüstérmes volt a magyar csapat
A tavalyi Sokszínűség Kupán ezüstérmes volt a magyar csapat

Az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala 2017. szeptember 8–10. között szervezi meg Temesváron a Sokszínűség Kupa (Küzdelem az idegengyűlölet és a diszkrimináció ellen a sport által) futballbajnokságot. A focibajnokság mérkőzéseinek színhelye az újszentesi stadion. A sportesemény megszervezésében együttműködő partner a Román Labdarugó Szövetség.

Az eseményen részt vesznek a Nemzeti Kisebbségi Tanács tagszervezetei, az olasz, albán, macedón, orosz–lipován, német, magyar, horvát, szlovák és cseh, rutén, török, tatár, görög, szerb, ukrán nemzetiségek képviseletében. A program célja a fajgyűlölet, a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelem, a romániai etnikai és kulturális sokszínűség népszerűsítése, valamint arra bátorítani az embereket, hogy pozitívan viszonyuljanak az interkulturális társadalom sokszínűségéhez.

Az esemény hivatalos megnyitójára szeptember 8-án 18 órától kerül sor a Forradalom Emlékéért Egyesület temesvári székházában, az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának, a kisebbségek parlamenti csoportjainak képviselői, valamint más meghívottak jelenlétében. Ugyanekkor kerül sor A sokszínűség képei című kiállítás megnyitójára is.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'