JelenHaz
Kedd, 2019. június 25., 13.10
Oktober BierFest

Sörfesztivál müncheni mintára

Sörfesztivál müncheni mintára
Sörfesztivál müncheni mintára

A világ egyik legnagyobb népünnepélyének, a müncheni Oktoberfestnek a mintájára szervezik idén Arad egyik legnépszerűbb közösségi megmozdulását, a városi sörfesztivált. A szervezők (Arad Municípiumi Kulturális Központ) nem véletlenül választották az Oktober BierFest nevet a rendezvénynek, elmondásuk szerint ez egy új szórakozási lehetőséget jelent majd az aradiaknak. A sörfesztivál idei kiadását az Avram Iancu (Szabadság) téren egy különleges sátorban tartják, a háromnapos rendezvény október 12–14. között lesz.

„Készen állunk arra, hogy minél nagyobb számban fogadjuk az új élményekre vágyó, a minőségi szórakozásra kiéhezett, az enni és inni szerető aradiakat ebben a különleges sátorban. A rusztikus környezet vonzó dekorációkkal plusz örömet fog szerezni a látogatóknak, és bátorítani őket arra, hogy szórakozzanak, lazítsanak” – nyilatkozzák a szervezők.

Ami biztos, hogy a sör minden formában és ízlésben jelen lesz: az üvegestől a korsósig, a csapolt négy decistől a literesig, a méteresig, valamint sok más módon, hogy mindenki kívánságát kielégíthessék.

Mivel a sörözés jobban megy, ha előtte vagy közben eszünk is, a látogatók megkóstolhatják a finom, hagyományos és különleges ételeket: sült krumpli, burgonyagombóc, grillezett csirke, füstölt csülök, sült sertéshús stb., mindezek vörös káposzta körettel, de ízletes desszertek – palacsinta, almás rétes – közül is lehet majd válogatni. Német specialitásként pedig ott lesz a híres fehér bajor kolbász, a Weißwürste. És, hogy a vegetáriánusok se maradjanak éhesen, nekik friss, meleg, puha pereceket és más könnyű ételeket kínálnak a helyszínen.

A rendezvény hangulatát a német népzene, néptánc egészíti ki, amelyet hagyományos német viseletbe öltözött táncosok adnak elő.

A három nap alatt fellépnek különböző folkegyüttesek, népzenei csoportok, tribute-zenekarok, rézfúvósok, csupa olyan felhozatal, mely az autentikus német mulatság hangulatát idézi.

„Szeretettel várunk mindenkit, hogy vegyen részt ebben a történetben, hogy élvezze az élénk ritmusokat és csábító ízeket, és töltsön el három kellemes napot az őszi, autentikus bajor stílusban”” – olvasható a szervezők felhívásában.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'