JelenHaz
Hétfõ, 2019. július 22., 13.08
Kétnapos áramszünet

Sötétben maradt a hétvégén Szászváros

Sötétben maradt a hétvégén Szászváros
Sötétben maradt a hétvégén Szászváros

A szó szoros értelmében sötét hétvégéje volt a szászvárosi és környékbeli lakosságnak, miután péntek reggel kigyulladt egy városi transzformátor, elektromos áram nélkül hagyva mintegy 4000 szászvárosi lakást, illetve Romosz és Algyógy nagy részét. A transzformátor kigyulladásának okát egyelőre nem derítették ki, nem hivatalos nyilatkozatok szerint túlterhelés okozta a gondot, melynek során az egyes városnegyedeket, illetve a közeli településeket ellátó középfeszültségű hálózat számos légi és földalatti vezetéke is kisült.

Ovidiu Bălan polgármester szombati nyilatkozata szerint az áramszünet a város több mint 40 százalékát érintette. A kórház és a vízszolgáltató áramellátását azonban sikerült biztosítani. Az Enel tíz munkacsoportját rendelte Szászvárosra az áramellátás mielőbbi helyreállítása végett. A környező településeken már péntek estére sikerült megoldani az áramellátást, Szászvároson azonban szombaton is gyertyafénynél kezdődött a nap. A Perkász (Pricaz) negyedben pedig azzal is végződött. Az áramellátás csupán vasárnap reggel 9 óra tájban indult be újra.

A fogyasztók (a lakosság és az érintett magánvállalatok) a közösségi oldalakon adtak hangot felháborodásuknak és az áramszolgáltató perbeadásával fenyegetőztek. Szombat reggel Szászváros polgármestere is további munkacsoportok kirendelését kérte az ENEL-től a probléma mielőbbi megoldása végett. A jelentős anyagi kárt okozó, néhol 48 órát is meghaladó áramszünet kiváltó körülményeit még vizsgálják. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'