JelenHaz
Kedd, 2019. augusztus 20., 03.44

Spontán tüntetés Marosnémetin

A marosnémeti hőerőmű mintegy száz alkalmazottja kezdett spontán tüntetésbe szerda reggel, miután e hónapban sem kapták kézhez idejében havi bérüket. – A fizetések az elmúlt hónapban is késtek és az emberek már türelmetlenkednek, hiszen nem tudják kifizetni határidős számláikat, részleteiket – magyarázta az elégedetlenség okát Mircea Crişovan, a Marosnémeti Erőmű Független Szabad Szakszervezetének elnöke. A tüntetők kora reggel vonultak az erőmű udvarára, ahol bérük mielőbbi kifizetését követelték. A szakszervezeti vezető Petrozsényba utazott, hogy személyesen tárgyaljon a Hunyad megyei Energetikai Konszern vezetőivel, akik megígérték: csütörtök délutánig átutalják az elmaradt fizetéseket.

A bejelentés nyomán a tüntetést befejezték. Ám Crişovan hangsúlyozta: amennyiben csütörtökön nem lesz a pénz az alkalmazottak számláján, illetve ha a bérezések a következő hónapokban is csúszni fognak, határozottabb fellépést fognak bevetni, utcára vonulnak, és Bukarestbe is elmennek tüntetni.

A marosnémeti hőerőmű jelenleg a Hunyad megyei Energetikai konszern része, a parosényi erőművel és a még működő négy Zsil-völgyi bányával együtt.


 [U1]


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'